Liliana Groppa

Tot mai mulți moldoveni suferă de reumatisme - Iată cum putem ține departe aceste boli

1054
(reînnoit 08:13 10.09.2018)
Bolile reumatice au evoluat în ultimii ani, iar la medicii de profil moldovenii fac cozi la ușă. Specialiștii vin cu sfaturi, despre cum putem să ținem departe aceste boli.

Medicul reumatolog Liliana Groppa a declarat în cadrul emisiunii „Sputnik-Matinal", că modul sănătos de viață, ține la distanță toate bolile.

„-Doamnă Groppa, ce stă la baza acestor boli reumatice?— Întâi de toate modul de viață. Trebuie să ne mișcăm cât mai mult, să avem o alimentație corectă. Totuși trăim într-un mediu în care avem foarte multe infecții, iar administrarea necontrolată a medicamentelor, la fel acționează asupra organismului", a spus Liliana Groppa.

O altă cauză ce duce la apariția reumatismelor este și bronzatul în exces, a mai spus doctorul. Iar în ultima perioadă de timp, tot mai mulți oameni au  această tendință, de a fi cât mai bronzați.

„Noi avem și boli care apar sub acțiunea soarelui. În ultimul timp, activitatea soarelui este foarte intensă, iar oamenii nu se protejează. Foarte mulți se bronzează în exces, avem foarte mulți pacienți, care vin cu bolile acutizate după vacanța la mare", a mai adăugat Liliana Groppa.

Care sunt simptomele bolilor reumatologice, ascultați din fișierul audio de mai sus.

Autor: Vasile Dosca

 

1054
Tagurile:
reumatism, maladie, tratament, boli, medic, Liliana Groppa, Moldova


Загрузка...