Nicolae Ciubuc

Statul milioane de lei fermierilor. Vezi cum poți obține și tu subvenții

243
(reînnoit 18:12 09.10.2017)
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepționat, până în prezent, 2 200 de cereri de subvenționare de la producătorii agricoli. Instituția a aprobat deja 700 dosare și a achitat producătorilor agricoli 67 de milioane de lei.
Statul dă milioane de lei fermierilor. Vezi cum poți obține o subvenție grasă

Alte 1500 de cereri pentru subvenționări, depuse în a doua jumătate a lunii august și septembrie, se află în proces de examinare. Suma disponibilă pentru a achita toate cererile este de 230 de milioane de lei, a declarat directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, în cadrul unui interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova.

Actualmente statutul sprijină prin subvenții construcția de sere, procurarea tehnicii agricole, sectorul zootehnic, formarea plantațiilor multianuale, agricultura ecologică. În premieră sunt oferite subvenții pentru promovarea produselor pe piețele de desfacere, precum și dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, dar și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești.

243
Tagurile:
rural, milioane de lei, subvenții, fermieri, agricultori, AIPA, Nicolae Ciubuc
Tematic
Agricultori, depuneți cereri la Primărie pentru a primi subvenții pentru 2016
Revenirea iernii – un coșmar pentru agricultori, pomii fructiferi au înghețat
Avertisment pentru agricultori: semințe contrafăcute de porumb pe piața RM
Protest la Parlament: peste 10 mii de agricultori. Circulație restricționată

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Oleg Lipskii

20
(reînnoit 12:47 25.02.2021)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este președintele Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației de la CFM, deputatul Oleg Lipskii.

Datoriile Căii Ferate a Moldovei au ajuns la 665 de milioane de lei, dintre care 92 de milioane de lei sunt restanțe salariale. Deputații comisiei parlamentare speciale privind analiza situației de la CFM, au declarat că Parlamentul, președintele și Guvernul trebuie să intervină pentru a salva această întreprindere strategică. Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” are aproximativ 6800 de angajați. Discutăm la telefon cu deputatul Alexandru Slusari și expertul Veceaslav Ioniță.

20


Загрузка...

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Marina Rusu(Curtiș)

24
(reînnoit 11:52 24.02.2021)
Recent Președintele Statului a remis Parlamentului Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției. Care este opinia judecătorilor față de acest document.

Recent Președintele Statului a remis Parlamentului Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției  și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia. Judecătorii Asociației „Vocea Justiției” sunt de părere o reformă în sistemul judiciar nu poate veni din exterior, iar fără schimbarea Consiliului Superior al Magistraturii nu este posibil de făcut nicio curățenie în sistem. La telefon discutăm cu expertul Stanislav Pavlovschi.

24


Загрузка...
Sergiu Manea

Se va redresa sectorul turistic în 2021? Prognozele experților

0
(reînnoit 12:14 28.02.2021)
Turismul rămâne a fi unul dintre cele mai afectate domenii în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus. Care sunt prognozele pentru anul 2021 și când am putea remarca o ascensiune în acest sector?
Turismul, afectat grav de pandemie: Situația din Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, Sergiu Manea, a menționat că în anul 2020 agențiile turistice din țara noastră, dar și ghizii de turism au fost puși la grea încercare. Toate activitățile industriei turismului au înregistrat o scădere dramatică, de aproape 90 la sută.

"Turismul este una dintre cele mai afectate industrii. 20 procente din activitate a fost bazată pe turismul intern. Grație acestei situații, au fost redescoperite frumoasele locuri din Moldova, diverse atracții turistice, muzee, monumente, galerii ș.a.", a subliniat Sergiu Manea.

În 2020, oamenii au ales de sine stătător destinațiile, evitând excursiile în grupuri mai mari de persoane sau locurile aglomerate. Din cauza lipsei de turiști internaționali, au avut de suferit mult și cei 500 de ghizi de turism din țara noastră.

Pe de altă parte, în anul precedent, pentru Moldova s-au deschis noi oportunități de cooperare cu Uniunea Europeană în domeniul turismului, datorită aderării Asociației Patronatelor Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) la Asociația Europeană a Operatorilor de Turism (ETOA). Astfel, asociațiile au convenit să dezvolte și să participe în comun la programe și strategii internaționale pentru dezvoltarea turismului european post-COVID-19, care determină procedura de intrare și ieșire a străinilor cu scopuri turistice în țările cu reședință temporară. De asemenea, asociațiile vor dezvolta propuneri convenite pentru îmbunătățirea legislației internaționale în domeniul turismului.

Călătorii în 2021: Prognoze și perspective

Alin George Pătru
© Sputnik
Alin George Pătru

Anul 2021 va fi un an „timid” în domeniul turismului, iar oamenii vor ezita să călătoreasă precum o făceau anterior, susține consultantul în turism Alin Pătru. De o popularitate aparte se vor bucura excursiile private, iar tururile mari ce implică mai multe persoane vor fi evitate. În același timp, se va accentua tendința de a călători pe cont propriu în noul an.

"2021 va fi un an atipic în sectorul turismului. Oamenii vor alege de sine stătător destinațiile, evitând excursiile în grupuri mai mari de persoane sau locurile aglomerate. Cert este că în domeniul turisimului vor fi resimțite efectele pandemiei încă o bună perioadă de timp", a remarcat consultantul.

În opinia lui, turismul global va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a reveni la fluxul de turiști de odinioară. Anul 2022 va fi cel în care se va înregistra o ușoară creștere a turismului, însă vor fi mult mai puțini furnizori pe piață, iar costurile pentru serviciile agențiilor de turism s-ar putea majora ușor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
2021, pandemie, turism
Tematic
Vacanța la munte sau la mare: Ce oferte propun agențiile de turism


Загрузка...