Parlamentul Moldovei

Rezultate finale: 100% din procesele verbale, procesate - cum va arăta noul parlament

4202
CEC a făcut publice rezultatele preliminare după procesarea tuturor proceselor verbale în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. După procesarea de către Comisia Electorală Centrală a 100% din procesele verbale, se știe deja cum vor fi distribuite fotoliile în viitorul Parlament.

Duminica trecută, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare. Pentru prima dată, deputații au fost aleși conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale. Prezența la urne, potrivit datelor preliminare, a fost de circa 50%. Un prag minim de participare la vot nu a existat la actualul scrutin.

Pentru partide, pragul electoral este de 6%, iar pentru blocurile electorale – 8 %.

După procesarea a 100% dintre procesele verbale pe circumscripții proporționale, lider este PSRM, cu 31,15% pe liste de partid; Blocul ACUM a acumulat 26,84%; PDM - 23,62%; Partidul ”Șor” - 8,32%. Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Pe circumscripțiile uninominale, democrații au 17 mandate, socialiștii  - 17, blocul ACUM – 12, PP „Șor” – 2.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

4202
Tagurile:
100, rezultat, alegeri
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
Tematic
OSCE, despre desfășurarea alegerilor parlamentare în Republica Moldova
Cine va conduce prima ședință a parlamentului Republicii Moldova


Загрузка...