Ion Sula

Duel în circumscripția Răzeni între Ion Sula și Petru Frunze, iată cine câștigă alegerile

3000
(reînnoit 01:18 25.02.2019)
În circumscripția 37 s-a dat o luptă grea între fostul ministru al Agriculturii, Ion Sula și primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Schimbare radicală de situație după procesarea a 97,62% din procesele verbale, după ce s-au aflat apoape pe picior de egalitate, iată că Ion Sula, candidatul Partidului democrat din Republica Moldova, pierde duelul cu  primarul satului Puhoi, Ialoveni, candidat din partea Blocului ACUM, Petru Frunze, care a acumulat cu 45,17% din voturile exprimate. Ion Sula a obținut doar 34,86%. Ei sunt urmați de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Pascaru Nicolae, cu 12,71%.

”În cursa pentru fotoliul de deputat, în circumscripția numărul 37 s-au mai înscris și candidatul Partidului ȘOR, Tabarcea Avelin, și cel al Partidului Comuniștilor, Ștefan Bivol”.

Menționăm că din acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

3000
Tagurile:
alegerile, Ion Sula, Răzeni, circumscripție uninominală
Tematic
Diaspora: Moldovenii din Franța n-au avut condiții optime pentru a participa la vot
Rezultatele alegerilor după procesarea a circa 25% dintre procesele verbale: Liderii
Constantin Țuțu sau Andrei Năstase, iată cine câștigă în circumscripția 33 din Chișinău
Alegeri parlamentare 2019: Ilan Șor a câștigat detașat în circumscripția Orhei


Загрузка...