Alegeri în Moldova

Prezența la vot on-line la alegerile Parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova

717
(reînnoit 16:20 24.02.2019)
Astăzi, 24 februarie, în Moldova au loc alegerile parlamentare ordinare.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Urmăriți LIVE prezența la vot la Alegerile Parlamentare din 24 februarie în Republica Moldova. 

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00. Acestea vor se vor închide la ora 21:00. În caz de necesitate, activitatea lor poate fi prelungită cu maxim două ore.

Alegeri Parlamentare

Astăzi, 24 februarie, în Moldova au loc alegerile parlamentare ordinare. Începând cu acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională vor fi aleși 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale vor fi aleși 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Referendum

Tot astăzi moldovenii urmează să participe și la un referendum consultativ. Alegătorii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Mai multe detalii le găsiți pe site/ul Comisiei Electorale centrale - www.cec.md.

717
Tagurile:
CEC, referendum, alegeri parlamentare
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (187)
Tematic
Știre de ultimă oră de la CEC. Ce se întâmplă la secția de votare din Londra
Militarii Armatei Naţionale îşi exercită dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare


Загрузка...