Delegația Dumei de Stat a Rusiei

Cum monitorizează observatorii din Duma de Stat desfășurarea alegerilor în Găgăuzia

131
(reînnoit 16:03 24.02.2019)
Alegătorii din regiune votează în număr mare la alegerile parlamentare din 24 februarie, fiind înregistrată o prezența înaltă la vot a locuitorilor autonomiei.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik.  Delegația Dumei de Stat a Rusiei, condusă de președintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, a vizitat pe 24 februarie autonomia găgăuză, a comunicat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, pe pagina sa de Instagram, referindu-se la rezultatele întrevederii cu parlamentarii ruși.

În cadrul întâlnirii de la Comrat, deputații ruși au discutat cu liderul autonomiei desfășurarea alegerilor parlamentare în Găgăuzia. Vlah a menționat că locuitorii autonomiei votează activ la aceste alegeri, fapt confirmat de statistica prezenței la secțiile de votare.

Delegația Dumei de Stat a Federației Ruse a vizitat deja în ziua alegerilor câteva secții de votare din mai multe localități ale Găgăuziei în scopul monitorizării procesului electoral.

Pe 24 februarie, autonomia găgăuză a fost vizitată și de către delegația Adunării Interparlamentare a CSI  din care fac parte deputați din parlamentele Kârgâzstanului și Azerbaidjanului.

În Moldova, pe 24 februarie, cetățenii își aleg un nou parlament. Reporterii Sputnik urmăresc desfășurarea scrutinului și transmit informații detaliate în regim real.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

131
Tagurile:
Găgăuzia, alegeri, monitorizare, Duma de Stat a Rusiei, Observatori
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (187)
Tematic
Mai mulți moldoveni aflați în România nu au putut vota: Iată de ce
Știre de ultimă oră de la CEC. Ce se întâmplă la secția de votare din Londra


Загрузка...