Alegeri parlamentare, moldovenii votează la Moscova

Alegeri parlamentare în Moldova: Cum votează conaționalii noștri în Rusia

292
Cele două secții de votare deschise la Moscova sunt situate aproape una de alta, iar conaționalii noștri și-au făcut prezența aici chiar de la deschiderea lor.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. În cadrul celor două secții de votare deschise la Moscova, moldovenii votează activ, încălcări nu au fost înregistrate, i-au comunicat reporterului Sputnik, Timur Selivanov, președinții secțiilor.

În Rusia activează 11 secții de votare, dintre care două la Moscova, ambele fiind deschise pe strada Rojdestvenskaia, nu departe de Kremlin.

La anumite intervale de timp, aici sosesc autobuse din regiune Moscovei, pe care diaspora le-a închiriat pentru a putea ajunge fără probleme la alegeri.

La secția amplasată în cadrul Ambasadei Moldovei s-a format deja o coadă destul de lungă. Oamenii sunt sfătuiți să meargă la cealaltă secție de votare care nu este prea aglomerată.

Moldovenii care vin să voteze spun că nu le este indiferentă soarta țării și că ar vrea ca aceste alegeri să se desfășoare cinstit și transparent.

Secția №49/11 este amplasată în holul casei de oaspeți a Ambasadei Moldovei. Oamenii sunt lăsați să intre în grupuri de câte cinci-șase persoane, pentru a evita aglomerația.

Președintele secției, Cristina Cogâlniceanu a explicat că numărătoarea celor care au participat la vot se face la fiecare trei ore. La ora 12, ora Moscovei, prezența la vot a constituit aici 420 de persoane.

Голосование на выборах в парламент Молдовы в Москве
© Sputnik / Тимур Селиванов
Alegeri parlamentare, moldovenii votează la Moscova

Cea de a doua secție este amplasată în apropiere, în clădirea Institutului de Arhitectură. Aici au reușit să voteze până la ora 12 în jur de două sute de persoane.

Pe 24 februarie, în Moldova au loc alegeri parlamentare. Începând cu acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională vor fi aleși 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale vor fi aleși 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie. În circumscripția națională au fost înregistrați 15 concurenți electorali.

292
Tagurile:
Moscova, Rusia, 24 februarie, alegeri
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
Tematic
Ultimele informații referitoare la alegeri: Cum se desfășoară acestea în toată țara
Alegeri cu ”scântei”. Poliția a fost sesizată în peste 50 de cazuri


Загрузка...