Elevi

Situația epidemică din școli și grădinițe: Câți copii sunt infectați cu noul virus

65
(reînnoit 19:45 24.05.2021)
Tot mai puțini elevi ajung ținta noului coronavirus. Timp de o săptămână, 33 de cazuri noi au fost înregistrate în rândul elevilor, iar zece clase au fost plasate în carantină. 

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Ultimele date ale Ministerului Educației arată că 30 de școli activează exclusiv online. Totodată, 66 de instituții activează cu participarea fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente.

115 școli își desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar cele mai multe, adică 1 029 de instituții activează cu prezența fizică a tuturor elevilor. 

Ministerul Educației precizează că din cauza îmbolnăvirii a 33 de elevi, zece clase au fost plasate în carantină. Totodată, 31 de profesori au fost diagnosticați cu COVID-19, iar 29 se află în autoizolare. 

Datele mai artă că un student a fost confirmat pozitiv la noul virus, iar printre profesorii universitari nu s-a înregistrat niciun caz. 

Totodată, în Centrele de excelență și școlile profesionale au fost confirmați pozitiv patru elevi și doi profesori. Conform datelor, patru grădinițe și 24 de grupe de copii se află acum în carantină. Șapte micuți au fost diagnosticați cu COVID-19, iar 654 au fost plasați în autoizolare. La fel, virusul a fost depistat și 34 de educatori, iar 54 stau în carantină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
bolnavi, grădiniţe, copii, elevi, carantină

Rezultate BAC 2021 în Moldova: Când și unde vor fi afișate

140
(reînnoit 16:17 22.06.2021)
Iată când și unde vor fi afișate rezultatele finale ale examenelor de bacalaureat (BAC) 2021 din Moldova.

Astăzi, 22 iunie, s-a încheiat sesiunea de bacalaureat pentru candidații din Moldova. Rezultatele finale ale examenelor de BAC-2021 vor fi anunțate în luna iulie.

Potrivit Ministerul Educației, testele de examen urmează să fie verificate în perioada 4–26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat pe data de 27 iunie.

Contestațiile vor putea fi depuse în termen de 48 de ore – în zilele de 27-28 iunie.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

La examenul național de bacalaureat, în anul școlar 2020/2021 au fost înscriși 16 mii 773 de candidați. Din cei 16 mii 773 de candidați, proveniți din licee teoretice sunt 11 094, colegii/centre de excelență – 5 mii 121, universități – 203, externat – 355.

Orarul examenelor pentru toate treptele școlare

Orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2021, aprobat de MECC
Orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2021, aprobat de MECC

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
examene de bacalaureat, BAC, rezultate bac 2021 Moldova
Тема:
BAC 2021
Tematic
Un nou examen de BAC pentru liceeni: La ce probă susțin astăzi
BAC 2021: Mai multe camere de supraveghere în centrele de bacalaureat


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

49
Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost fondată în anul 1992, iar în prezent aici își fac studiile aproximativ 5 mii de studenți, atât din țară, cât și de peste hotare.
Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul pentru Strategia Academică și Programe de Studii, doctorul în drept, conferențiarul universitar Alexandru Cauia a precizat că instituția de învățământ superior pregătește juriști, ingineri, economiști, jurnaliști și designeri. Universitatea are săli de studii moderne, laboratoare și echipamente performante pentru procesul didactic.

"Universitatea noastră este originală prin atitudinea pe care o avem față de fiecare student. Dezvoltăm la ei abilități nu doar profesionale, dar și calități care i-ar ajuta după absolvire. Suntem cu brațele deschise către toți candidații", a declarat pentru Sputnik Moldova Alexandru Cauia.

ULIM este un centru-model educațional, cultural de anvergură europeană, cu biblioteci ultramoderne, săli cu computere și aparataj performant. Oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile (licență, masterat, doctorat) și formele de pregătire universitară.

"Avem 18 specialități autorizate la licență, și 22de  programe pentru ciclul de masterat. Circa 3200 de studenți își fac studiile la licență în prezent. Din totalul numărului de studenți, peste 1500 sunt de peste hotare", a subliniat conferențiarul universitar.

Taxele de studii în cadrul ULIM variază între 3500 și 10 mii de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49
Tagurile:
ULIM, studii, universitate
Tematic
Admitere 2021: Oferte educaționale la Academia "Ştefan cel Mare"


Загрузка...
Alexei Pușkov

Este o provocare senator rus, despre incidentul din Marea Neagră