Церемония передачи российскими депутатами в дар компьютеров кишиневскому лицею им. Н. В. Гоголя

Deputații Dumei de Stat, cu computere la Liceul Gogol din Chișinău

219
Cadourile pentru liceenii moldoveni au fost oferite prin intermediul Organizației Publice Internaționale „Fondul Rus pentru Pace”.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Pe 24 aprilie, o delegație a Dumei de Stat din Rusia, președintele Parlamentului moldovean, Zinaida Greceanîi, și ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, au donat echipamentelor moderne pentru o clasă de informatică a liceului rus N.V. Gogol din Chișinău.

Церемония передачи российскими депутатами в дар компьютеров кишиневскому лицею им. Н. В. Гоголя
© Sputnik / Mihai Caraus
Техника, переданная российскими депутатами в дар кишиневскому лицею им. Н. В. Гоголя

După cum a remarcat Oleg Vasnetsov, a devenit o bună tradiție ca deputații din Duma de Stat să viziteze liceul Gogol din Capitală de fiecare dată când vin în Moldova. Așadar, în timpul ultimei vizite, parlamentarii au aflat că liceenii au nevoie de tehnică informatică modernă. Astfel, acum deputații și-au îndeplinit obligația.

„Întotdeauna am considerat că politica este, în primul rând, abilitatea de a construi un dialog cu oamenii", a spus Viktor Seliverstov, vicepreședinte al fracțiunii Dumei de Stat "Rusia Unită". „Pentru Rusia este foarte important să ai instituții de învățământ în Moldova care păstrează și dezvoltă limba rusă și cultura rusă. Și suntem recunoscători Partidului Socialiștilor, care susține această tendință în Republica Moldova".

Deputații ruși au sosit la Chișinău cu o misiune specială - să livreze în țara noastră primul lot din ajutorul umanitar cu vaccinul rusesc "Sputnik V" împotriva  coronavirusului.

Церемония передачи российскими депутатами в дар компьютеров кишиневскому лицею им. Н. В. Гоголя
© Sputnik / Mihai Caraus
Церемония передачи российскими депутатами в дар компьютеров кишиневскому лицею им. Н. В. Гоголя. Депутат Госдумы РФ Виктор Селиверстов

Potrivit lui Victor Seliverstov, încărcătura a ajuns în Moldova nu în ultimul rând datorită insistenței președintelui PSRM, Igor Dodon.

"Și în aceasta vedem o gamă întreagă de relații umane. Micul nostru cadou de astăzi pentru studenții liceului Gogol este doar o mică parte din aceste relații. Vreau să știți că aveți întotdeauna sprijin din partea Rusiei", a spus el.

Церемония передачи российскими депутатами в дар компьютеров кишиневскому лицею им. Н. В. Гоголя
© Sputnik / Mihai Caraus
У депутатов Госдумы стало доброй традицией в каждый свой приезд в Молдову посещать столичный лицей имени Гоголя. Так, в ходе прошлого визита законотворцы узнали, что лицеисты нуждаются в современной компьютерной технике

La rândul ei, președintele parlamentului moldovean, Zinaida Greceanîi, a menționat că de multă vreme s-a stabilit o strânsă cooperare între parlamentele Moldovei și Rusiei, „care se transformă invariabil în fapte reale”.

În plus, Grechanaya a asigurat-o pe Marina Saltanovskaia, directorul liceului Gogol, că în viitorul foarte apropiat, profesorii care sunt în contact permanent cu copiii vor putea fi vaccinați cu vaccinul rus "Sputnik V" împotriva coronavirusului.

219
Gheorghe Avornic

Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

60
Universitatea "Constantin Stere" pregătește specialiști în diverse domenii și oferă posibilitatea de a studia la două facultăți concomitent și de a face practica peste hotare. Instituția dispune de săli de studii moderne, laboratoare, bibliotecă, cantină și cămine.
Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

Potrivit rectorului Universității de Studii Politice și Economice Europene "Constantin Stere", profesorul universitar Gheorghe Avornic, instituția de învățământ superior activează în baza prevederilor procesului de la Bologna, inclusiv a Sistemului European de Credite Transferabile, fapt ce asigură compatibilitatea studiilor, mobilitatea studenţilor şi aranjarea absolvenţilor în câmpul muncii.

"Grație colaborărilor cu mai multe companii, studenții noștri pot combina cu ușurință teoria și practica. Chiar din primul an de studii, tinerii activează în domeniile pe care le studiază. Ulterior, după absolvire, studenții noștri își găsesc cu ușurință un loc de muncă după specialitate. Am demonstrat că tinerii au șanse și posibilități foarte bune în Republica Moldova", a declarat pentru Sputnik Moldova rectorul USPEE.

Astfel, cei care doresc să devină specialiști în domeniile: Drept, Relații Internaționale, Economie, Jurnalism și Procese mediatice, Comunicare și Relații Publice, Asistență Socială pot alege și din programele de studii oferite de Universitatea "Constantin Stere".

Studiile pot fi realizate atât în română, cât și în limbile străine, iar studenții sunt motivați cu burse de merit și pot învață gratuit la cea de-a doua facultate. După studiile de licență, tinerii au posibilitatea să aplice la masterat, iar ulterior la doctorat.

În acest sens, avem multe programe și peste hotarele țării. Mulți studenți pleacă la studii prin intermediul programului Erasmus+. Avem colaborări cu univeristățile din Federația Rusă, România, Spania ș.a., a subliniat profesorul unviersitare.

De asemenea, Gheorghe Avornic încearcă să atraga la studii și studenți internaționali, iar pentru studenții străini, profesorii predau materia în limba engleză. În prezent, la USPEE învață tineri din India, Vietnam, Coreea de Sud, America ș.a.

În total, la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere” sunt 1500 de studenți care învață la zi și frecvență redusă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
universitate, studenți străini, studenți, USPEE
Tematic
Ungaria și Moldova ar putea crea o universitate comună: Unde vor fi recunoscute diplomele


Загрузка...
Iurie Sedlețchi

Studii la USEM: Oferte educaționale pentru noul an de învățământ

34
Universitatea de Studii Europene este prima instituție privată de învățământ superior din Republica Moldova. Iată ce trebuie să cunoască viitorii candidați la studii despre ofertele educaționale oferite de această instituție în noul an de studii.
Studii la USEM: Oferte educaționale pentru noul an de învățământ

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, recotrul USEM, Iurie Sedlețchi, a precizat că studiile în cadrul instituției de învățământ superior se efectuează cu taxă, în bază de contract, în limba română, rusă și engleză. Instituția dispune de un bloc de studii, bibliotecă modernă, laborator de criminalistică, laboratoare radio-tv, sală de calculatoare și bloc alimentar.

USEM pregătește specialiști la secțiile învățământ de zi și cu frecvență redusă.

"Pregătim specialiști în diverse domenii și oferim studii la patru facultăți. Cele mai solicitate sunt Facultatea de Drept și Psihologie. Dispunem de toate condițiile necesare pentru un învățământ de calitate. Ulterior, absolvenții noștri își găsesc cu ușurință un loc de muncă", a precizat Iurie Sedlețchi.

În cadrul USEM funcționează un birou de avocați, o clinică juridică studențească, senatul studențesc și departamentul relații internaționale. În universitate există și o ”sală de judecată”, unde studenții pot simula procesele de judecată și să găsească soluțiile potrivite speței.

De menționat că Universitatea de Studii Europene din Moldova este o instituție privată de învățământ superior, acreditată de către autoritățile statale ale Republicii Moldova, în conformitate cu legislația în domeniu. USEM și-a început activitatea în octombrie 1992.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
studii, universitate
Tematic
Așa ceva nu a mai fost la BAC! Ofițerii CNA vor fi prezenți în centrele de examinare


Загрузка...

China: Operațiune de salvare în mina Shanxi - 13 persoane au rămas blocate