Rectorul Universității de Stat „Lomonosov” din Moscova, Viktor Sadovnicii.

Rector: De ce unii studenți nu pot învăța de la distanță

86
(reînnoit 10:47 13.10.2020)
Rectorul Universității de Stat „Lomonosov” din Moscova, Viktor Sadovnicii, a explicat de ce unii studenți nu pot să învețe de la distanță.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Trecerea la învățământul online nu este binevenită în cazul tuturor studenților. De exemplu, cei care învață la facultățile de fizică și matematică nu vor deveni specialiști buni în aceste condiții, ei au nevoie de practică. Constatarea a fost făcută de către rectorul Universității de Stat „Lomonosov” din Moscova, Viktor Sadovnicii, în studioul Radio Sputnik. 

„Nu putem nega complet forma învățării la distanță, deoarece mulți studenți au învățat deja în baza unui astfel de sistem. Da, desigur, ei lucrează permanent cu computerele, urmăresc materiale științifice, studiază, se pregătesc pentru prelegeri. Aceste metode de învățare la distanță sunt, de asemenea, utile. Dar le-aș numi auxiliare ", a spus rectorul.

Potrivit lui Sadovnicii, din punctul de vedere al științei, cercetătorul trebuie să comunice cu colegii, să facă schimb de opinii și experiență, lecții practice în diferite domenii, dar acum principalul lucru este să treacă perioada de criză din această toamnă, când epidemiologii declară o nouă creștere a incidenței coronavirusului în Rusia și în mai multe țări europene.

„Este important să nu cedați psihologic, să nu considerați că fiecare trăiește acum de sine stătător, acest lucru este distructiv pentru o persoană. Cred că trebuie să rămânem la fel de veseli, sociabili, să menținem comunicarea cu prietenii și colegii atât de la distanță, cât și pe viu, respectând toate normele", a conchis interlocutorul.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
studenți, învățământ, dezavantaje
Tematic
Învățământ la distanță: Ministerul Educației anunță când va fi reluat procesul
Cristina Enicov

Profesor, despre interesul tinerilor generații pentru franceză

76
(reînnoit 16:51 28.11.2020)
În Republica Moldova există o asociaţie a profesorilor de limbă franceză. Despre obiectivele acesteia am aflat de la Cristina Enicov, preşedintele respectivei Asociații.
Profesor, despre interesul tinerilor generații pentru franceză

Asociaţia Profesorilor de Limbă Franceză întrunește toate cadrele didactice din instituțiile de învățământ din țară care predau limba franceză.

Potrivit Cristinei Enicov, cunoașterea limbii franceze oferă o serie de oportunități tinerilor generații, iar profesorilor le revine misiunea de a promova această limbă, cultura și valorile francofoniei.

"Actualmente, locul limbii franceze în arealul limbilor străine din Moldova s-a cam redus. Tinerii s-au orientat mai mult spre engleză - o limbă de comunicare internațională. Cu toate acestea, cunoașterea mai multor limbi aduce plus de valoare aptitudinilor personale. Grație studierii acestei limbi, sute de studenți din Moldova și-au continuat studiile de licență, masterat și chiar doctorat în Franța", a menționat profesoara.

Cristina Enicov a mai menționat că anul 2020 este mai dificil pentru profesori și elevi, întrucât multe lecții se desfășoare în regim online. Lipsa de comunicare față în față a făcut mai dificil procesul de studiere a limbii franceze, însă profesorii și-au depus toată străduința, iar majoritatea elevilor au obținut rezultate frumoase.

Totodată, Cristina Enicov și-a exprimat speranța că tinerii din țara noastră vor păstra interesul față de studierea limbilor străine și cunoașterea acestora le va deschide noi orizonturi și oportunități.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
profesor, limba franceză
Tematic
Computere pentru învățământul la distanță oferite Găgăuziei


Загрузка...
Sergiu Brânză

Rolul școlilor în protejarea drepturilor copiilor

39
(reînnoit 11:28 21.11.2020)
Școala este acea instituție care trebuie să formeze deprinderea copiilor de a se respecta reciproc și de a-și cunoaște drepturile și obligațiile pe care le au. De această părere este directorul liceului din comuna Budești, Sergiu Brânză.
Rolul școlilor în protejarea drepturilor copiilor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Sergiu Brânză a remarcat că școala are un rol foarte important în formarea personalității copiilor, iat lecțiile care unora li se par mai puțin utile precum educația civică ș.a. stau la baza creării celor mai importante valori sociale.

"Copiii trebuie să-și cunoască drepturile și obligațiile pe care le au, iar dacă se întâmplă unele situații trebuie luate măurile de rigoare. Aceste deprinderi trebuie formate din copilărie, pentru ca mai târziu aceștia să devină cetățeni responsabili", a spus directorul liceului.

În acest context, Sergiu Brânză a mențonat că instituția pe care o reprezintă organziează diverse activități de informare pentru elevi privind drepturile și responsabilitățile pe care le au. În fiecare an sunt organizate școli de vară la care participă elevi din diferite categorii de vârstă, voluntari și cadre didactice.

Amintim că în această săptămână, pe 20 noiembrie, a fost marcată Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată din anul 1989, atunci când a fost semnată Convenția ONU. În Republica Moldova, Convenţia a fost ratificată la 12 decembrie 1990, intrând în vigoare din 25 februarie 1993.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
școala, Drepturile copilului


Загрузка...
Poliția

Accident în lanț în Capitală: Trei mașini s-au ciocnit

0
(reînnoit 09:42 04.12.2020)
Un accident cu implicarea mai multor mijloace de transport s-a produs pe una dintre străzile din Chișinău.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Accident în lanț pe o stradă din sectorul Botanica al Chișinăului. Trei unități de transport s-au ciocnit la intersecția străzii Trandafirilor cu bulevardul Decebal.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei Natalia Stati a comunicat pentru Sputnik Moldova că accidentul cu implicarea a trei unități de transport s-a produs aseară târziu. Din cercetările efectuate la fața locului de echipajul secției de documentare accidente rutiere, s-a stabilit că de vină ar fi șoferul de 31 de ani care conducea o Honda Element și care nu ar fi cedat trecerea unui alt automobil, de model Honda CRV, condus de un șofer de 27 de ani și care se deplasa pe drum cu prioritate.

În urma impactului, Honda CRV s-a izbit într-un automobil Mazda, condus de un șofer de 53 de ani. Din fericire, nici o persoană nu a avut de suferit. Șoferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului riscă șase puncte de penalizare și 1500 de lei amendă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Capitală, parcări în Capitală, accident în lanț, accident auto
Tematic
Şapte accidente rutiere într-o singură zi - o persoană decedată: Sinteza infracţională
Cele mai odioase crime și accidente fatale, în Republica Moldova


Загрузка...