ULIM - Universitatea Liberă Internațională din Moldova

Admitere 2020: ULIM - specialități și taxe de studii

314
(reînnoit 12:28 27.07.2020)
Universitatea Liberă Internațională este o instituție privată, care are 7 facultăți. La înregistrarea online, viitorii studenți beneficiază de o reducere de 10% la achitarea taxei de studii.

Universitatea Liberă Internațională a fost fondată în octombrie 1992 prin decizie de Guvern. ULIM promovează cele mai noi tehnologii educaționale și informaționale în procesul de studii.

Universitatea este acreditată de Consiliul Național pentru Evaluare Academică și Acreditare și Consiliul Național pentru Acreditare și Atestare Științifică.

Instituția este un centru-model educațional, cultural de anvergură europeană, cu biblioteci ultramoderne, săli cu computere și aparataj super performant, mediatecă, centru sportiv, campus, parteneriat strategic cu cele mai prestigioase universități din lume.

Universitatea oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile: licență, masterat, doctorat.

Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost inclusă în clasamentul mondial al universităților U-Multirank-2020. Cea de-a șaptea ediție este cea mai mare de la lansarea sa și a inclus aproximativ 1800 de instituţii de învăţământ superior din 92 de ţări. 

Facultăți și specialități:

Facultatea de Drept

Studii la zi și costul contractelor

 • Drept - 8 500 de lei

Studii la frecvență redusă și costul contractelor:

 • Drept - 4 500 de lei

Facultatea de Științe Economice

Studii la zi și costul contractelor:

 • Economie mondiala și relații economice internaționale - 7 300 de lei
 • Contabilitate - 7 300 de lei
 • Finanțe și bănci - 7 300 de lei
 • Business și administrare - 7 300 de lei
 • Marketing și logistică - 7 300 de lei
 • Servicii hoteliere, turism și agrement - 7 300 de lei

Studii la frecvență redusă și costul contractelor:

 • Contabilitate - 3 900 de lei
 • Finanțe și bănci - 3 900 de lei
 • Business și administrare - 3 900 de lei
 • Marketing și logistică - 3 900 de lei
 • Servicii hoteliere, turism și agrement - 3 900 de lei

Facultatea  Științe Sociale și ale educației 

Studii la zi și costul contractelor:

 • Psihologie - 6 000 de lei
 • Psihopedagogie - 5 000 de lei
 • Asistență Socială - 5 800 de lei
 • Sociologie - 4 000 de lei
 • Facultatea Biomedicină - 4 000 de lei
 • Servicii publice esteologice - 7 000 de lei

Studii la frecvență redusă și costul contractelor:

 • Psihopedagogie - 3 000 de lei
 • Asistență Socială -3 000 de lei
 • Sociologie - 2 500 de lei

Facultatea Informatică, Inginerie și Design

Studii la zi și costul contractelor:

 •  Securitatea informațională - 6 000 de lei
 • Informatica - 6 000 de lei
 • Tehnologia Informației - 6 000 de lei
 • Informatică aplicată - 6 000 de lei
 • Design Interior - 8 000 de lei

Studii la frecvență redusă și costul contractelor:

 • Securitatea informațională - 3 500 de lei
 • Informatica - 3 500 de lei
 • Tehnologia Informației - 3 500 de lei
 • Informatică aplicată - 3 500 de lei

Facultatea de Litere

Studii la zi și costul contractelor:

 • Traducere și interpretare - 6 500 de lei
  Engleză – franceză
  Franceză- engleză
  Engleză – Germană
  Engleză – Spaniolă
  Germană – Engleză
  Engleză – Chineză
  Engleză - Coreeană

Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism

Studii la zi și costul contractelor:

 • Relații Internaționale - 6 500 de lei
 • Jurnalism și procese mediatice - 6 000 de lei

Studii la frecvență redusă și costul contractelor:

 • Relații Internaționale -3 500 de lei
 • Jurnalism și procese mediatice - 3 500 de lei

Universitatea Liberă Internațională se află în Chișinău, pe strada Vlaicu Pârcălab, 52. Pentru informații suplimentare puteți apela următoarele numere de telefon: 022 220 029 sau 079 220 029. La fel, puteți expedia întrebări scrise la adresa de E-mail: info@ulim.md.

În perioada 27 iulie - 4 august candidații pot depune online dosarele de concurs. Pentru cei care nu le pot depune online, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care le vor recepționa. În data de 7 august vor fi anunțate rezultatele preliminare, iar în perioada 8 – 18 august are loc depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidat, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. În data de 20 august vor fi anunțate rezultatele finale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

314
Tagurile:
admitere, studenți, Universitate
Tematic
Universitatea “Alecu Russo”, singura universitate din nordul Moldovei
Încă o universitate a făcut donații pentru spitalele din Chișinău
Școală pe timp de carantină

Persoanele străine nu mai au voie intre în școli - detalii

57
(reînnoit 09:50 18.09.2020)
În instituțiile de învățământ a fost interzisă organizarea întâlnirilor cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice – un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ este interzis pentru o perioadă nedefinită. Conducătorii grădinițelor, școlilor, universităților vor permite intrarea în incinta instituțiilor doar a elevilor și studenților înscriși aici și a personalului angajat. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul educației Igor Șarov.

Măsura are drept scop protejarea sănătății studenților, elevilor (copiilor) și angajaților instituțiilor de învățământ în contextul existenței unui risc sporit de îmbolnăvire cu COVID-19 și asigurarea respectării regulilor care se impun în această situație.

Totodată, accesul persoanelor menționate mai sus va fi permis cu respectarea tuturor regulilor de protecție prevăzute în Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Fără întâlniri cu demnitarii în școli

Prin respectivul Ordin al ministerului de resort este interzis accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

Conducătorii care nu vor respecta prezentul ordin sunt ar putea fi trași la răspundere disciplinară.

Ministrul Educației, Igor Șarov, a menționat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că numărul școlilor aflate în carantină a rămas neschimbat de șa începutul anului de studii – 11 în total. Numărul claselor care activează la distanță a ajuns la 207. Totodată, din 1 septembrie și până acum au fost confirmați cu COVID-19 în jur de 190 de elevi și peste 200 de cadre didactice.

57
Tagurile:
demnitari, școli, acces interzis
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Purtarea măștilor în școală de către elevi: Precizările viceprimarului Angela Cutasevici
Școala e gratis, dar părinții plătesc aproape cât statul
O clasă dintr-o școală din Bălți a fost plasată în carantină: Cum se desfășoară lecțiile


Загрузка...
școala

Școala e gratis, dar părinții plătesc aproape cât statul

357
(reînnoit 14:15 17.09.2020)
Suma plăților informale efectuate de părinți în școlile Republicii Moldova depășește 780 de milioane de lei anual, constată un studiu al Institutului de Politici Publice.

CHUȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Mărimea plăților informale efectuate anual de către părinți în învățământul general constituie 782,5 milioane de lei anual.

Estimările arată că părinții plătesc anual circa 232,8 milioane de lei pentru cărți și caiete suplimentare, 332,6 milioane de lei pentru lecțiile individuale în școală sau în afara ei, 44,8 milioane de lei pentru cadourile oferite cadrelor didactice, 90,5 milioane de lei pentru manifestațiile școlare, 77,9 milioane de lei pentru cercurile și secțiile sportive. Pentru examene și note mai bune se plătesc circa 3,9 milioane de lei.

Sunt cifrele prezentate astăzi în cadrul studiului sociologic ”Etica și integritatea academică în învățământul general. Plățile informale în școli”, care a fost realizat de către Institutul de Politici Publice, în parteneriat cu Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”, cu susținerea financiară a Programului de Sprijinire a Educației al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă și a Fundației Soros Moldova.

La fiecare leu alocat de stat, părinții mai contribuie cu aproape 90 de bani

Conform datelor oferite de sondaj, cheltuielile anuale medii ale unei familii ce are copii de vârsta școlară au constituit circa 5 907 lei pe lună.

Din acestea, 968 de lei au fost destinate educației. Cheltuielile în cauză includ atât plățile formale (îmbrăcăminte, uniformă, costum sportiv, manuale, rechizite școlare etc.), cât și plățile informale (diverse “fonduri”, cadouri pentru cadrele didactice, note mai bune, reparații, fundații, asociații, comitete din cadrul școlilor etc.). În raport cu cei 13247 de lei alocați anual de către stat pentru fiecare elev, cheltuielile pentru educație suportate de părinți constituie 87,7%. Altfel zis, la fiecare leu alocat de stat, părinții mai contribuie cu aproape 90 de bani.

Plățile din școli, o povară pentru mai bine de o treime din părinți

Ponderea părinților care declară că plățile din școli reprezintă pentru familiile lor o povară financiară este de circa 35%. Totodată, circa 37% dintre respondenți afirmă că aceste plăți reprezintă o sumă acceptabilă pentru ei. Datele sondajului arată o creștere a poverii plăților suplimentare în cazul respondenților ce locuiesc la sat și ai celora cu venituri mici. În rândul părinților persistă temerile referitoare la faptul că refuzul de a plăti va avea consecințe negative pentru propriii copii. Astfel de temeri au fost raportate de circa 15% dintre respondenți.

”Intrarea în vigoare în 2015 a Codului de Etică al Cadrului Didactic a dus la o reducere semnificativă a implicării angajaților școlii în procesul de colectare a plăților informale, aceste activități fiind preluate de cele mai diverse “fonduri”, cum sunt cele ale asociațiilor părintești, ale școlilor și ale claselor”, a susținut Anatol Gremalschi, director de programe la Institutul de Politici Publice.

În opinia autorilor sondajului, diminuarea semnificativă a fenomenului plăților informale în școli ar trebui făcută prin metode administrativ-organizatorice (revitalizarea inspecțiilor școlare, evaluări obiective, examene de admitere în universități etc.), dar și prin promovarea afirmării eticii și integrității academice în cadrul organizațiilor de părinți.

Sondajul a fost efectuat în vara anului 2020, pe un eșantion de 1100 de respondenți. Marja de eroare a sondajului constituie ± 3%. Sondajul este reprezentativ la nivel național.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

357
Tagurile:
informal, Plăţi, părinți, gratis, școală


Загрузка...
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

0
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...