Burse anuale, nominale, în valoare de 10 mii de lei în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”

Burse nominale, anuale de 10 mii de lei Iată cine sunt fericiții studenți

113
(reînnoit 20:13 26.02.2020)
36 de tineri vor beneficia de burse anuale, nominale, în valoare de 10 mii de lei, în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării anunță că 36 de tineri vor beneficia de burse anuale, nominale, în valoare de 10 mii de lei în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a depus flori la bustul lui Grigore Vieru
© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
La ceremonia de premiere a finaliștilor programului au participat: ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici; președintele Comitetului de Conducere al Băncii Comerciale ,,Moldova Agroindbank”, Serghei Cebotari; președintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, Grigore Belostecinic; directorul executiv al Centrului de Informații Universitare, Angela Mușet, cadre didactice și studenți.

În mesajul său, ministrul Corneliu Popovici i-a felicitat pe câștigătorii Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”, dorindu-le succes și perseverență în continuare.

„Voi sunteți prezentul și viitorul acestei țări, iar acest premiu vine să vă încurajeze să continuați să credeți în voi și abilitățile voastre”, a declarat ministrul.

În context, oficialul i-a mulțumit echipei Moldova Agroindbank pentru suportul și investițiile în tinerii talentați din țara noastră.

În acest an, la concurs au participat 75 de studenți, de la 16 instituții de învățământ superior din țară. În urma evaluării dosarelor depuse de către Comisia de Experţi Independenţi, au fost selectați 36 de finaliști, care vor beneficia de burse anuale în valoare de 10 mii de lei fiecare.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” își propune ca scop reducerea inegalității în vederea accesului la studii universitare a tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Republica Moldova, prin oferirea suportului financiar necesar întru asigurarea unei educații de calitate.  Pe parcursul celor șase ediții anuale ale proiectului, începând cu 2014, 615 studenți au participat la concurs, fiind acordate în total în jur de 235 de burse.

Beneficiarii de burse pot candida pentru reînnoirea acesteia în următorul an de studiu, cu condiţia demonstrării performanţelor academice şi a implicării în activități extracurriculare. Programul poate oferi susținere pe o durată maximă de 3 ani de studiu.

Menționăm că proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informații Universitare (CIU) şi a fost realizat pe parcursul a trei ediții (până în anul 2012) cu sprijinul Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Începând cu anul 2014, proiectul este implementat de către CIU, cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

113
Tagurile:
lei, mii, studenți, manuale, burse


Загрузка...