Burse anuale, nominale, în valoare de 10 mii de lei în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”

Burse nominale, anuale de 10 mii de lei Iată cine sunt fericiții studenți

118
(reînnoit 20:13 26.02.2020)
36 de tineri vor beneficia de burse anuale, nominale, în valoare de 10 mii de lei, în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării anunță că 36 de tineri vor beneficia de burse anuale, nominale, în valoare de 10 mii de lei în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a depus flori la bustul lui Grigore Vieru
© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
La ceremonia de premiere a finaliștilor programului au participat: ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici; președintele Comitetului de Conducere al Băncii Comerciale ,,Moldova Agroindbank”, Serghei Cebotari; președintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, Grigore Belostecinic; directorul executiv al Centrului de Informații Universitare, Angela Mușet, cadre didactice și studenți.

În mesajul său, ministrul Corneliu Popovici i-a felicitat pe câștigătorii Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”, dorindu-le succes și perseverență în continuare.

„Voi sunteți prezentul și viitorul acestei țări, iar acest premiu vine să vă încurajeze să continuați să credeți în voi și abilitățile voastre”, a declarat ministrul.

În context, oficialul i-a mulțumit echipei Moldova Agroindbank pentru suportul și investițiile în tinerii talentați din țara noastră.

În acest an, la concurs au participat 75 de studenți, de la 16 instituții de învățământ superior din țară. În urma evaluării dosarelor depuse de către Comisia de Experţi Independenţi, au fost selectați 36 de finaliști, care vor beneficia de burse anuale în valoare de 10 mii de lei fiecare.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” își propune ca scop reducerea inegalității în vederea accesului la studii universitare a tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Republica Moldova, prin oferirea suportului financiar necesar întru asigurarea unei educații de calitate.  Pe parcursul celor șase ediții anuale ale proiectului, începând cu 2014, 615 studenți au participat la concurs, fiind acordate în total în jur de 235 de burse.

Beneficiarii de burse pot candida pentru reînnoirea acesteia în următorul an de studiu, cu condiţia demonstrării performanţelor academice şi a implicării în activități extracurriculare. Programul poate oferi susținere pe o durată maximă de 3 ani de studiu.

Menționăm că proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informații Universitare (CIU) şi a fost realizat pe parcursul a trei ediții (până în anul 2012) cu sprijinul Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Începând cu anul 2014, proiectul este implementat de către CIU, cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

118
Tagurile:
lei, mii, studenți, manuale, burse
Studenți

Acord de dezvoltare a schimburilor academice Rusia-România

51
(reînnoit 18:32 16.01.2021)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vin cu vești excelente la început de an. Vorbim despre stabilirea unei frumoase prietenii și cooperări în plan academic între Rusia și România.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Semne bune anul are, deși iarna nici nue grea și nici omătul nu este mare, cum spune colindul românesc.

În schimb, începutul lui 2021 este cum nu se poate mai promițător și mai bine conturat. Și aceasta pentru că, așa cum precizează și reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, în noul an s-au făcut noi prieteni.

Mai precis, este vorba despre faptul că Universitatea de Finanţe din subordinea Guvernului Federației Ruse a semnat un acord de cooperare și dezvoltare a schimburilor academice cu Academia de Studii Economice din București.

Parteneriatul școlilor de top din domeniul economiei, finanțelor și managementului din Rusia și România a fost posibil prin contribuţia Centrul rus de știință și cultură în România, informează Centrul Rus de Știință și Cultură de la București pe pagina sa de Facebook.

Academia de Studii Economice din București are o bună experiență de cooperare fructuoasă cu Universitatea Economică de Stat din Sankt Petersburg.

Academia organizează cursuri de limba rusă, la care participă peste 150 de cursanţi anual, mai adaugă sursa citată.

Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și din Europa de Sud-Est, fapt confirmat de pozițiile de top pe care le deține în clasamentele universitare internaționale, se arată pe pagina ase.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
România, Rusia, Acord


Загрузка...
Dinu Țurcanu

Cum a fost anul 2020 pentru Universitatea Tehnică a Moldovei

108
Deși anul 2020 a fost plin de provocări pentru sistemul de educație, Universitatea Tehnică a Moldovei a reușit să facă față și să aibă parte de proiecte fructuoase.
Cum a fost anul 2020 pentru UTM

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, a remarcat faptul că anul 2020 a fost unul benefic pentru instituția universitară. Pandemia nu i-a prins nepregătiți pentru trecerea la sistemul online de studii, astfel studenții și elevii au reușit să facă față provocărilor mult mai ușor.

"Din 2016 am început să utilizăm mai intens intrumentele IT și am învățat să colaborăm online. Universitatea este dotată tehnic, avem toate condițiile de a răspunde noilor cerințe. Inițial, a fost mai complicat să trecem în totalitate în regim online, însă pe parcurs ne-a reușit acest lucru foarte bine", a menționat prorectorul.

Mai mult, în anul curent, prin atragerea unor noi parteneri, UTM a inițiat un proces de modernizare a infrastructurii instituției, îmbunătățind condițiile în aule și proiectând un design modern în holurile și blocurile de studii, iar un cămin studențesc a fost reparat integral.

Pentru 2021, UTM își propune priecte inedite. Despre planurile instituției în noul an aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
2020, UTM


Загрузка...
Armă - foto simbol

A împușcat-o pentru voia carne: Poliția a dezvăluit fapta unui minor

0
(reînnoit 21:53 16.01.2021)
Un băiat de 17 ani a împușcat o căprioară dintr-o armă deținută ilegal. Polițiștii au găsit bucăți din carnea animalului la domiciliul minorului. Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Un adolescent de 17 ani din satul Pietrosu, raionul Fălești va fi cercetat penal pentru vânătoare ilegală.

Băiatul este învinuit că a împușcat o căprioară într-o fâșie forestieră din preajma localității.

Minorul a recunoscut că deținea ilegal arma de vânătoare cu țeavă lisă pe care a folosit-o, a informat Poliția.

Băiatul ar fi avut nevoie doar de carnea căprioarei – blana animalului a fost găsită în fâșia forestieră, la o distanță de vreo 50 de metri de domiciliul său. 

„În urma cercetării domiciliului suspectului, polițiștii au depistat într-un șopron din gospodărie urme de sânge și aproximativ 10 kg de carne. Carnea a fost ridicată și transportată pentru efectuarea expertizei biologice”, a precizat Poliția.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Arma a fost transmisă Centrului Tehnico Criminalistic și Expertize judiciare pentru efectuarea expertizei.

Precizăm că vânătoarea de căprioare este interzisă în Republica Moldova chiar și în sezonul de vânătoare, fiind permisă doar „recoltarea” unor căpriori „în scopul completării colecției de animale pentru expoziții zoologice (scop cultural) a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală”.

Hotărârea Guvernului referitoare la vânătoarea în sezonul 2020-2021 poate fi consultată la acest link.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Ilegal, arma, împușcat, carne
Tematic
Ecologist, despre fauna din Republica Moldova: Vom vedea animale doar în filme
Cele mai ciudate și neobișnuite animale de pe planeta noastră - Foto
Savanții au descoperit ce animale pot contracta COVID-19


Загрузка...