școală

Important pentru cadrele didactice: Iată cum vor fi atestate de acum încolo

1466
(reînnoit 20:22 24.01.2020)
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că va elabora un nou concept în baza căruia va fi organizat procesul de atestare a cadrelor didactice.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grâu, a prezidat recent ședința grupului de lucru creat în scopul "reconceptualizării procesului de atestare a cadrelor didactice".

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul ședinței, Natalia Grâu le-a solicitat membrilor grupului de lucru să identifice soluții care vor permite "transferul de accente de la formalism și birocratizare în sistemul de atestare spre rezultatele reale ale cadrelor didactice și ale discipolilor acestora, în așa măsură ca acest proces să fie unul motivațional și centrat pe meritocrație".

Proiectul de modificare a Regulamentului de atestare a cadrelor didactice din învățământul general, profesional tehnic și din cadrul serviciilor de asistență psihopedagogică va fi supus consultărilor publice în trimestrul doi al anului 2020, urmând ca acesta să producă efecte juridice în sesiunea de atestare 2020-2021.

În comunicatul său de presă, Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nu precizează care este acest nou concept în baza căruia va fi redactat Regulamentului de atestare a cadrelor didactice.

1466
Tagurile:
Atestare, Cadre didactice, cadre


Загрузка...