Corneliu Popovici

Live: Corneliu Popovici, la Sputnik Moldova - care sunt problemele sistemul educațional

203
(reînnoit 18:19 26.11.2019)
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, vorbește în studioul Sputnik Moldova despre situația din sistemul educațional din Moldova. Cum își propune noul ministru să soluționeze problemele din sistem, aflați din emisiunea ”La Ordinea Zilei”.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, se află în studioul Sputnik Moldova pentru a ne vorbi despre modul în care vrea să soluționeze problemele cu care se confruntă sistemul educațional din țara noastră.

În fiecare an, instituțiile de învățământ din Republica Moldova pierd aproximativ 1000 de dascăli. Și numărul elevilor este în continuă descreștere pe fundalul factorilor socio-demografici, iar cei mai buni dintre absolvenții de liceu din țara noastră aleg să urmeze programele instituțiilor de învățământ superior din exterior, din motiv că acestea le-ar oferi posibilități mult mai mari de reușită în viată.

Și programa școlară generează multe semne de întrebare.

În timp ce elevii și părinții se plâng pe curriculum prea încărcat, de cealaltă parte, angajatorii se arată nedumeriți de competențele tinerilor veniți de pe băncile facultății.

Și la capitolul cercetare avem mari probleme, iar despre sportul moldovenesc și rolul tinerilor în societate este mult loc de mai bine.

Cum își propune noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, să soluționeze toate aceste probleme, aflați în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”.

203
Tagurile:
Corneliu Popovici, sistemul educațional
Tematic
Corneliu Popovici, despre prioritățile anului 2019 în sistemul educațional
Cine este Corneliu Popovici, noul ministru al Educației


Загрузка...