Rezultate BAC 2019

Rezultate BAC 2019: Au luat 10 pe linie - Iată cine sunt ei (Foto)

1431
(reînnoit 21:10 28.06.2019)
Rezultate BAC 2019: 11 elevi au luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat - iată cine sunt.

CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Rezultatele la examenele de BAC au fost anunțate de Ministerul Educației Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare pe 26 iunie. În acest an, 10 pe linie la examenul de bacalaureat a fost obținută, până în acest moment, de către 11 candidați.

Elevii care au obținut media „10” la  examenul de BAC au fost invitați pe 27 iunie la o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și ai Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Iată cine sunt ei:

 1. Cătălina Barbaroș, Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă" din or. Florești;
 2. Adriana Buțcu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Agapie" din s. Pepeni, raionul Sângerei;
 3. Daniela-Patricia Covali, Instituția Publică Liceul Teoretic „Dante Alighieri" din Chișinău;
 4. Elena Grosu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi" din Ungheni.
 5. Mihaela Eșanu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi" din Chișinău;
 6. Mihaela Lozan, Instituția Publică Liceul Teoretic „Dante Alighieri" din Chișinău;
 7. Nicolae Odagiu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”  din Chișinău;
 8. Cvintilian Roșca, Instituția Publică Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes" din Chișinău;
 9. Cristina Susanu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Chișinău;
 10. Alina Tarlapan, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți;
 11. Ioana Vataman-Mărgineanu, Instituția Publică Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.

Ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei i-a felicitat pe tineri pentru rezultatele remarcabile la examenul de Bacalaureat din acest an. Anatol Topală, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum ți Evaluare, a apreciat în mod deosebit efortul elevilor, dar și corectitudinea de care au dat dovadă.

Întrebați ce ar face dacă ar fi miniștri ai Educației, tinerii au răspuns că ”ar modifica curriculumul școlar, pentru ca disciplinele de studiu să devină mai atractive și mai interactive”.

La întrebarea cum poate fi sporită atractivitatea și prestigiul profesiei de pedagog, elevii au considerat că ”e necesar ca în sistem să fie atrași cei mai buni tineri, încurajându-i și motivându-i, inclusiv financiar”.

1431
Tagurile:
10 pe linie, rezultate BAC 2019
Tematic
Rezultate BAC 2019: Date preliminare ale sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat
Sergiu Brânză

Rolul școlilor în protejarea drepturilor copiilor

32
(reînnoit 11:28 21.11.2020)
Școala este acea instituție care trebuie să formeze deprinderea copiilor de a se respecta reciproc și de a-și cunoaște drepturile și obligațiile pe care le au. De această părere este directorul liceului din comuna Budești, Sergiu Brânză.
Rolul școlilor în protejarea drepturilor copiilor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Sergiu Brânză a remarcat că școala are un rol foarte important în formarea personalității copiilor, iat lecțiile care unora li se par mai puțin utile precum educația civică ș.a. stau la baza creării celor mai importante valori sociale.

"Copiii trebuie să-și cunoască drepturile și obligațiile pe care le au, iar dacă se întâmplă unele situații trebuie luate măurile de rigoare. Aceste deprinderi trebuie formate din copilărie, pentru ca mai târziu aceștia să devină cetățeni responsabili", a spus directorul liceului.

În acest context, Sergiu Brânză a mențonat că instituția pe care o reprezintă organziează diverse activități de informare pentru elevi privind drepturile și responsabilitățile pe care le au. În fiecare an sunt organizate școli de vară la care participă elevi din diferite categorii de vârstă, voluntari și cadre didactice.

Amintim că în această săptămână, pe 20 noiembrie, a fost marcată Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată din anul 1989, atunci când a fost semnată Convenția ONU. În Republica Moldova, Convenţia a fost ratificată la 12 decembrie 1990, intrând în vigoare din 25 februarie 1993.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
școala, Drepturile copilului


Загрузка...
Ministrul Apărării ,Victor Gaiciuc, şi Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, au semnat un plan de acțiuni comune, privind promovarea educației spirituale și asistenței religioase a efectivului Armatei Naționale pentru anul 2021.

Ministerul Apărării și Mitropolia Moldovei - plan comun de acțiuni

213
Ministerul Apărării și Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldove au semnat un plan de acțiuni comune privind promovarea educației spirituale și asistenței religioase a efectivului Armatei Naționale pentru anul 2021.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Documentul a fost semnat de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, şi Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Planul prevede activități comune, precum desfășurarea ședințelor de asistență moral-spirituală cu militarii, organizarea serviciilor divine în unități, demonstrarea filmelor documentare şi artistice pentru soldați în ajunul sărbătorilor religioase, binecuvântarea militarilor detașați în misiuni de menținere a păcii, precum şi organizarea excursiilor la lăcașurile sfinte.

Victor Gaiciuc a menționat, în cadrul evenimentului că asistența religioasă în Armata Națională contribuie la educația patriotică a tuturor categoriilor de militari. „Vreau să vă asigur că acest plan va fi implementat cu succes în toate unitățile Armatei Naționale, cu sprijinul preoților militari. Totodată, am profundă încredere că colaborarea Ministerului Apărării cu Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldovei va fi fructuoasă, în special prin intermediul Direcției educație civică și protecție socială care a fost recent creată”, a spus oficialul.

Ministrul Apărării ,Victor Gaiciuc, şi Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, au semnat un plan de acțiuni comune, privind promovarea educației spirituale și asistenței religioase a efectivului Armatei Naționale pentru anul 2021.
Ministrul Apărării ,Victor Gaiciuc, şi mitropolitul Vladimir

La rândul său, Mitropolitul ÎPS Vladimir a mulțumit instituției de apărare pentru cooperare și deschidere în promovarea credinței în rândul militarilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

213
Tagurile:
REpublica Moldova, Ministerul Apărării, Mitropolia Moldovei


Загрузка...
Violeta Ivanov

Ivanov: Va face sau nu coaliție Platforma „Pentru Moldova”

57
Deputatul Partidul „ȘOR” Violeta Ivanov a vorbit despre posibilitatea creării unei noi coaliții în Parlament cu participarea Platformei „Pentru Moldova”.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Violeta Ivanov a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Partidul „ȘOR”, care face parte din Platforma „Pentru Moldova”, nu va acționa în favoarea unor interese înguste și se află în Parlament „nu pentru a face alianțe sau coaliții majoritare”.

Legislatoarea afirmă că „Pentru Moldova” va face coaliții „doar cu cetățenii, iar scopul platformei parlamentare este să adopte legile pe care le așteaptă oamenii. Cu toate acestea, ea a precizat că formațiunea sa este gata să susțină unele inițiative legislative, dacă acestea vor fi în favoarea cetățenilor. 

„Platforma nu are de gând să facă coaliții cu stânga sau cu dreapta. Vrem soluționarea problemelor cetățenilor și vom vota toate proiectele bune, în interesele cetățenilor”, a menționat Violeta Ivanov.

Precizăm că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că în Parlament există deja o coaliție informală, formată din 37 de deputați socialiști, din deputați independenți, precum și din parlamentarii care sunt membri ai grupului parlamentar „Pentru Moldova”.

Pe 19 noiembrie, după mai mult de două luni de pauză, Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară. Astfel, perioada de neadoptare a legilor, care putea conduce la dizolvarea parlamentului la începutul lunii decembrie a fost întreruptă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Violeta Ivanov, Pentru Moldova, coaliție
Tematic
Violeta Ivanov: "Puterea este în mâinile cetățenilor"


Загрузка...