Armata americană în timpul exercițiilor militare

Nu Rusia e de vină. Cine este adevăratul organizator al vânătorii de scalpuri americane

204
(reînnoit 21:22 29.06.2020)
În mare parte, principala conspirație împotriva influenței și măreției americane a fost organizată doar cu participarea redactorilor The New York Times, consideră editorialistul Ivan Danilov.

O nouă încercare de intensificare a isteriei anti-ruse a fost declanșată în ajunul alegerilor din SUA din interiorul celei mai influente publicații de peste ocean ”The New York Times”, scrie editorialistul Ivan Danilov pe site-ul RIA Novosti. Anume prin intermediul acestei instituții media a fost întreprins un nou atac împotriva țării noastre, cu scopul de a-l discredita pe Donald Trump și de a obține impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

De data aceasta, pretextul a fost ales unul extrem de exotic. Făcând trimitere la propriile surse din cadrul serviciilor speciale americane, se spune că: ”Rusia le-a acordat în secret distincții militanților afgani pentru nimicirea soldaților americani. Administrația Trump se gândea de luni întregi ce să facă cu concluzia șocantă a serviciilor de informații".

Din punctul de vedere al unui american de rând, dacă i-a crezut pe cei de la The New York Times, situația pare groaznică și extrem de umilitoare: în această imagine a lumii se dovedește că Rusia acționează ca un fel de colecționar de scalpuri și cadavre ale soldaților americani din Afganistan, iar militanții afgani devin „vânători de blănuri americane”, schimbându-i pe Yankees uciși pentru ”ruble murdare de sânge”, iar acest lucru se presupune că ar avea loc în condițiile unei inacțiuni totale a administrației Trump.

Este înfricoșător să ne imaginăm ce emoții au cetățenii unei țări obișnuite să se considere a fi un hegemon mondial atunci când citesc următoarele secvențe în una dintre cel mai respectate publicații din America:

„Oficialii au anunțat că l-au înștiințat pe Trump despre concluziile serviciilor speciale, iar Consiliului de Securitate Națională a discutat problema în cadrul unei ședințe intersectoriale la sfârșitul lunii martie. Funcționarii au elaborat o listă de scenarii posibile - de la depunerea unei plângeri diplomatice la Moscova la o serie de sancțiuni de înăsprite și alte posibile acțiuni de răspuns. Cu toate acestea, Casa Albă nu a aprobat încă niciun pas, au declarat funcționarii. Operațiunea de încurajare a uciderii militarilor americani și a altor militari NATO ar fi fost o escaladare semnificativă și provocatoare a ceea ce oficialii americani și afgani numesc acordarea sprijinului pentru mișcarea ”Talibani* de către Rusia și aceasta ar fi prima dată când a devenit cunoscut faptul că unitatea rusă de spionaj a organizat atacuri asupra trupelor occidentale”.

Pe câmpul acestui „rechizitoriu” mediatic împotriva Rusiei, întocmit de publicația The New York Times în baza spuselor unor persoane necunoscute din structurile de forță americane, ar merita să facem câteva notițe.

În primul rând: după susținere media, logistică, diplomatică și informațională evidentă pe care Statele Unite, inclusiv mass-media americană, le-a oferit teroriștilor care au ucis mii de cetățeni ruși în anii 90 și 2000, Statele Unite nu ar avea dreptul moral să se plângă, chiar dacă în raport cu militarii lor, care sunt ocupanții de facto ai unui teritoriului străin, s-ar fi aplicat cu adevărat metodele de „mantie și pumnal”.

Mai ales că numărul de dovezi la acuzațiile aduse de obicei Rusiei este, în mod tradițional, egal cu zero.

A doua notă: în general, establishmentul american, în special acea parte față de care jurnaliștii de la New York Times simt o simpatie vădită din cauza viziunilor „imperiale” și al rusofobiei, este sută la sută creatorul Afganistanului de astăzi ca problemă teroristă nerezolvată.

Faptul creării mișcărilor teroriste afgane - și nu numai afgane - de către specialiști americani, cu bani americani și cu arme americane, este perfect stabilit. Putem aminti, de exemplu, că înainte de cunoscutele evenimente din 2001, domnul Bin Laden a fost ani de zile un favorit al mass-media și politicienilor americani.

Reiese că Statele Unite mai întâi creează condițiile pentru războaie civile, ucideri în masă și creșterea terorii în diverse țări, iar când consecințele neprevăzute ale acestor acțiuni încep să ducă la moartea militarilor americani și rușinea Statelor Unite pe arena internațională (iar Statele Unite s-au predat recent în Afganistan, după ce au semnat o pace incredibil de umilitoare cu talibanii), apoi imediat din intestinele mass-media americane și ale complexelor militare încep să se audă țipete că Rusia este de vină pentru tot și trebuie impuse sancțiuni urgente împotriva acesteia.

Dar sunt și vești bune.

Dacă anterior încrederea publică în „scurgerile” de informații lansate de serviciile speciale din SUA, care sunt publicate cu regularitate în publicații precum NYT sau The Washington Post, era atât de mare încât faptul publicării obliga aproape imediat administrarea Trump să „plătească și să se pocăiască”, în plus să impună urgent noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru a se justifica cel puțin în ochii publicului, acum situația arată complet diferit.

Se pare că perioada cu ”Russiagate” și acuzațiile absolut false și dosare false cu materiale compromițătoare anti-ruse și-au făcut treaba: un segment semnificativ al societății americane nu mai crede în propriile sale media și în propriile sale structuri ale putere, iar politicienii își pot permite atât să acuze direct cele mai prestigioase mass-media și sursele lor de minciuni, cât și să acționeze în conformitate cu aceste atitudini.

Președintele Donald Trump a răspuns acuzațiilor prin intermediul Twitter: "Știrile false ale The New York Times ar trebui să dezvăluie sursa sa "anonimă”. Fac rămășag că nu pot face acest lucru, acest "om" probabil nu există deloc”!

Directorul interimar al serviciului Național de Informații al SUA Richard Grenell a intrat chiar într-o polemică pe o rețea de socializare cu un congresman al Partidului Democrat despre această situație, acuzându-l de folosirea informațiilor secrete în scopuri politice:

”Nu am auzit niciodată despre acest lucru. Și este dezgustător faptul că continuați să politizați Serviciul Secret. Se pare că nu înțelegeți cum se verifică informațiile brute. Scurgerile de informații parțiale către jurnaliști din surse anonime este periculoasă deoarece oameni ca dumneavoastră o manipulează pentru a obține capital politic".

O contestare oficială, cel puțin a acelei părți din articolul New York Times care este legată de acțiunile președintelui, a fost deja publicată, inclusiv de Serviciul de informație american. Este clar că, în teorie, așa trebuie să funcționeze totul, dar chiar și o astfel de normalitate fantomatică este un adevărat miracol conform standardelor Americii moderne.

Washington, înainte de inaugurarea lui D. Trump.
© Sputnik / Владимир Астапкович

Apropo, dacă jurnaliștii americani doresc să-i vadă pe adevărații instigatori ai uciderii forțelor militarilor americani, atunci trebuie să se uite în oglindă. Recompensele pentru cadavre - până la urmă, nu sunt întotdeauna materiale, iar practica arată că obținerea faimei sau aprobarea publică este adesea un stimulent mult mai eficient pentru terorism decât chiar sumele foarte mari de bani.

The New York Times și alte mass-media americane, care demonizează și dezumanizează polițiștii americani, precum și susținătorii valorilor conservatoare și pe „trampiști”, promit de fapt un fel de „recompensă emoțională” celor care le vor aplica violența emoțională, psihologică - și nu trebuie să excludem faptul că și cea fizică. Sângele polițiștilor americani uciși în timpul revoltelor recente este evident și pe conștiința practic a tuturor jurnaliștilor liberali și progresivi, care au fost pe rol de instigatori și apologeți ai protestelor.

Dar viața polițiștilor americani nu are o însemnătate prea mare pentru astfel de jurnaliști, iar deasupra trupurilor neînsuflețite ale acestora ei vor să plângă doar atunci când sancțiunile anti-ruse sau interesele Partidului Democrat pot fi promovate cu aceste lacrimi.

Nu este deloc surprinzător faptul că sunt din ce în ce mai puțini oameni dispuși să creadă pe cuvânt astfel de structuri media, atât în ​​SUA, cât și în lume. În mare parte, principala conspirație împotriva influenței și măreției americane a fost organizată anume cu participarea redactorilor The New York Times. Li s-ar putea propune acordarea unui premiu, însă ei vor face toată munca pe gratis.

*organizație interzisă în Federația Rusă

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova

204
Tagurile:
New York Times, Rusia
Tematic
China a impus sancțiuni împotriva SUA
SUA introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Skripal
Raza de distrugere a tunurilor electromagnetice ruseşti a ajuns la 10 kilometri

Rusia a creat “asasinul perfect” al sistemelor de luptă pe o rază de 10 km

169
(reînnoit 12:54 07.07.2020)
Rusia testează cu succes drone de asalt şi tehnica blindată, dotate cu inteligenţă artificială, precum şi mijloace cu o rază lungă de acţiune de neutralizare a sistemelor de luptă şi a roboţilor potenţialului inamic.

Surse din cadrul industriei de apărare ruseşti informează: raza garantată de distrugere a ţintelor de către modelele experimentale ale tunurilor electromagnetice ruseşti a ajuns la 10 kilometri. Acest lucru presupune că în zona directă de observare toate armele de o tehnologie înaltă, aeriene şi terestre, pot fi transformate într-o clipă într-un morman de fier uzat, din contul arderii prin impulsurile electromagnetice a dispozitivelor de control şi orientare.

Împuşcătura  silențioasă durează câteva milisecunde, fără foc, fum sau un recul. Detectarea zonei de poziţionare a tunului electromagnetic prin mijloace standard de radiolocaţie sau de recunoaştere prin satelit este imposibilă.

Anterior, raza de acţiune ale tunului electromagnetic atingea trei kilometri. Testele de poligon al noii arme se desfăşoară începând cu 2015, tunul „arde” cu succes dronele din aer şi diverse dispozitive terestre. Pe de altă parte, este prevăzută şi o protecţie a sistemelor electronice ruseşti de o eventuală acţiune a tunului electromagnetic al inamicului. Astfel, specialiştii holdingului “Roselectronika” au creat o fibră de ferită, capabilă să protejeze dispozitivele electronice ale tehnicii blindate, sistemele antiaeriene şi avioanele de orice acţiune a mijloacelor de luptă radioelectronică ale inamicului.

Deocamdată nu au fost stabilite termenele în care nou armă va intra în dotarea forţelor armate, însă Rusia este foarte aproape de aceasta, succesul este evident. Astăzi modelele experimentale au capacitatea de a distruge de la o distanţă mare dronele, elicopterele şi rachetele de croazieră ale inamicului. Anume în calitate de mijloc de apărare antiaeriană noul tun a stabilit un record – „a ars” o ţintă aeriană, aflată la o distanţă de 10 kilometri. În cazul în care se va reuşi extinderea razei până la 20 kilometri, atunci în lista potenţialelor ţinte vor ajunge şi avioanele moderne de luptă (după altitudinea de zbor). Presupun că noile realizări ale industriei de apărare în acest domeniu nu se vor lăsa aşteptate. Arma radioelectronică, elaborată pe noi principii fizice, deja se află în exploatarea armatei ruse, iar Sputnik a scris recent despre maşina de dezamorsare la distanţă “Listva”.

Tunurile electromagnetice, în prima linie

Arma are la bază tehnologia radiaţiei electromagnetice, potrivit principiului de acțiune fiind apropiată de sistemele de luptă radioelectronică. În locul prafului de puşcă şi metalului, tunul electromagnetic utilizează energia radiaţiei cu o frecvenţă înaltă. Radiaţia electromagnetică distructivă se extinde cu viteza luminii. Deocamdată, o problemă rămâne consumul înalt de resurse energetice pentru fiecare tragere, însă tehnologiile se dezvoltă. În perspectivă, tunurile electromagnetice vor putea fi amplasate pe avioanele de vânătoare fără pilot de generaţia a şasea, pe tehnica trupelor terestre şi navele Flotei Ruse. Dacă într-o bună zi avioanele şi elicopterele, dronele, rachete de croazieră, tancurile şi tehnica blindată a inamicului vor devenit brusc nefuncţionale, înseamnă că au intrat în vizorul noilor tehnologii de purtare a războiului.

Tunul electromagnetic este considerat o armă neletală care distruge tehnica electronică, însă cruţă oamenii. O radiaţie electromagnetică puternică este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, poate afecta sistemul nervos, imunitar etc. Totuşi, dacă impulsul tunului electromagnetic va „arde” microcipurile şi va stopa motoul aparatului de zbor, pilotul este condamnat – catapultarea nu va funcţiona.

Arma electromagnetică reprezintă o gamă largă de instrumente destinate unei activităţi în nişte sectoare concrete. Câmpul magnetic poate fi utilizat pentru a oferi o viteză iniţială proiectilului, ca o alternativă la praful de puşcă al armelor clasice. În Rusia a devenit prioritară dezvoltarea sistemelor de luptă radioelectronică, bombelor electromagnetice, capabile să scoată din uz toate dispozitivele radio şi electronice ale inamicului, aflate într-o rază de patru kilometri, adică să lipsească trupele de comunicare şi control, să transforme unităţile de luptă în nişte cete dezorganizate.

Este interesant că ideea tunului electromagnetic s-a născut în acelaşi timp în Rusia şi Franţa, în perioada primului război mondial.

La baza ei s-au aflat lucrările cercetătorului german Carl Friedrich Gauss, autorul teoriei electromagnetismului. Idea s-a dovedit prea avansată pentru acele timpuri şi nu a fost aplicată în tehnica militară: modelul francez a accelerat un proiectil de 50 de grame până la o viteză de 200 metri pe secundă şi ceda în faţa artileriei obişnuite. Renaşterea ideii armei electromagnetice a avut loc la începutul secolului XXI.

Tunul electromagnetic railgun a lui Lev Arțimovici a fost testat cu succes în 2011, în laboratorul filialei din Shatursk a Institutului Unificat al temperaturilor înalte din cadrul Academiei de Ştiinţe a Rusiei.

Tunul electromagnetic trăgea cu muniţii foarte mici, însă aceste “boabe” cu accelerare electromagnetică transformau în plasmă plăcile de oţel aflate în calea lor. Peste cinci ani, specialiştii ruşi au reuşit să accelereze materia până la prima viteză cosmică şi în prezent au înregistrat succese enorme.

Partenerii rămân în urmă

De proiectele tunurilor electromagnetice se ocupă SUA, Israelul, Turcia, Franţa, China. Totuşi, nici una din aceste ţări nu a reuşit să atingă o rază de 10 kilometri.

Avioane de luptă americane F-35A
© AP Photo / Senior Airman Colby L. Hardin/U.S. Air Force

Spre exemplu, Forţele Navale ale SUA au testat vara trecută un tun electromagnetic railgun cu o viteză de lansare a proiectilului de peste 2041 de metri pe secundă, fără a reuşi să depăşească viteza artileriei moderne de 2500 metri pe secundă.Este o viteză insuficientă pentru războaiele viitorului.

Railgun este o varietate a tunului electromagnetic, elementele fundamentale ale căruia sunt sursele de alimentare, echipamentele de comutare şi două şine electroconductoare de la 1-5 metri.

Tragerea are loc în momentul aplicării unei tensiuni înalte din contul interacţiunii energiei plasmei (arderea unui insert special) şi a câmpului electromagnetic. Americanii efectuează experimente de laborator cu un EM Railgun de 475 milimetri (dezvoltată de companiile General Atomics şi BAE Systems) la începutul anilor 2000, însă fără prea mari succese.

Proiectilul de 23 de kilograme este lansat din tun cu o viteză de 2200 de metri pe secundă şi poate provoca mari distrugeri. Nu se cunoaşte unde şi cât de departe zboară.

Un eşec a fost şi tunul Railgun al Forţelor Navale ale SUA. Din cauza perioada limitată de exploatare (de câteva zeci de trageri) şi a consumul enorm de energie, s-a renunţat la amplasarea lui pe distrugătorul american Zumwalt. Nava nu-şi poate permite să devină victima propriei arme, iar utilizarea tunului electromagnetic presupunea deconectarea unei bune părţi a sistemului electronic a distrugătorului, inclusive sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă.

Specialiştii institutului militar naval al SUA au propus în cele din urmă utilizarea unor “super-distrugători” de tip Zumwalt doar în calitate de nave de comandă. Cercetările continuă. În domeniul armelor de tehnologie înaltă, statele occidentale rămân în urma Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

169
Tagurile:
tunuri, drone, arme, Rusia
Tematic
Mașinile de Luptă pentru Infanterie T-15 "Armata", cele mai bune din lume
Tancul rusesc “Armata” a fost testat în regim fără pilot


Загрузка...
Piața centrală

Mentalitatea care ne face captivi în propria țară: De ce avem încă o rată înaltă de COVID

627
(reînnoit 13:53 07.07.2020)
Moldova se numără printre fruntași în topul țărilor cu rate înalte de infectare cu COVID-19. În clasamentul mondial se vede clar cât de gravă este situația la noi.

Moldova se poziționează pe locul 58 din 215 în clasamentul mondial privind evoluția COVID-19, având înregistrate de la declanșarea pandemiei până în prezent aproximativ 18 mii de cazuri de coronavirus. La prima vedere, nimic ieșit din comun - nu este o poziție care să ne facă să ne simțim fruntași într-un top ce nu ne face cinste, dar trebuie înțeles clar un lucru: dimensiunea unui stat ca Moldova trebuie raportată la cea a țărilor care realmente dețin întâietatea în clasament. 

Avem o țară mică, cu o populație la fel de mică, însă numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 este aproape egal cu cel din Austria - țară cu o populație de patru ori mai mare decât cea a Moldovei. Tocmai din acest motiv un indicator care pare să reflecte obiectiv realitatea este numărul cazurilor de contaminare la un milion de locuitori. Anume la acest capitol țara noastră se numără printre primele. Avem în acest sens 4416 cazuri de COVID-19. Prin comparație, în România sunt 1518 cazuri la un milion de locuitori, iar în Ucraina, tot țară vecină, sunt 1122 de cazuri la un milion populație. Chiar și în Marea Britanie - una dintre cele mai afectate de pandemie țări, situația este mai bună decât în Moldova - sunt 4204 cazuri la un milion de locuitori. Iar în Italia, unde au murit din cauza coronavirusului aproape 35 de mii de oameni, sunt 3996 de cazuri la un milion populație. 

Și mai gravă este situația, dacă ne uităm la numărul cazurilor grave și critice de coronavirus. În țara noastră sunt în prezent 438 de pacienți în astfel de stări - un indicator care ne face să ne alarmăm, dacă analizăm situația în alte țări. În România, care are o populație de opt ori mai mare decât Moldova, sunt în prezent 227 de cazuri grave și critice, iar în Ucraina, cu o populație de 16 ori mai mare decât a noastră - sunt doar 103 pacienți în stare gravă și critică.

Lucrurile s-au aplanat de-a binelea în țările din Europa cele mai afectate de pandemie. În Marea Britanie sunt în prezent 231 de cazuri grave și critice, iar în Italia - doar 74.

Cifrele care trădează realitatea dură

Toate aceste cifre scot la iveală un tablou sinistru - Moldova este încă în plină epidemie, vara și temperaturile caniculare nu au dus la diminuarea cazurilor de infectare, în pofida tezelor înaintate de mulți virusologi.

După câteva săptămâni de izolare, autoritățile începuseră să vorbească despre al doilea val al pandemiei în toamna acestui an, iar aceste discuții ne făceau atunci să ne gândim că urmează o perioadă de relaxare în care vom uita de frica de contaminare și vom reveni la modul obișnuit de viață. Speranțele s-au ruinat însă lovindu-se de realitatea dură. Avem în fiecare săptămână cifre care ne înspăimântă pe unii și îi face tot mai indiferenți pe alții. Și se pare că nici nu vom simți trecerea la cel de-al doilea val. 

Este lesne de sesizat această tendință în societate - foarte mulți oameni s-au calmat, deși pericolul nu a trecut încă. Ba mai mult, a devenit poate și mai mare. Îngrijorător este faptul că mulți au încetat să mai respecte restricțiile anti-COVID.

Despre noi, poporul mioritic, vorbește Facebook-ul și Instagramul. Am văzut bine cum aceste rețele de socializare s-au colorat în violet imediat ce a înflorit levănțica. O mare de oameni a luat cu asalt aceste lanuri ca să facă poze în împrejurări pitorești. Nu ar fi nimic grav, dacă ar fi respectat distanța socială, dar am văzut bine ce s-a întâmplat în realitate... 

Nu a mai contat faptul că mii de oameni au poze similare, nu a mai contat senzația de deja vu. S-a creat impresia că ești un retrograd dacă nu ai o fotografie pe fundalul florilor violet. Vădit furios, premierul Ion Chicu i-a numit „mioritici” pe cei care s-au înghesuit pe lanurile de levănțică în goana nebună după poze „în vogă”. 

„Când unii din voi veți fi internați în stare gravă la spital - arătați medicului pozele cu levănțică. Medicii de care noi, mioriticii, ne batem joc, vor aprecia „frumosul” din noi. Sunt sigur, că majoritatea pasionaților chiar în lanul de levănțică se plâng că ”UE-ul ne-a inchis granițele”. Dar de ce ar trebui altfel să se comporte lumea civilizată cu noi, mioriticii?”, a întrebat retoric oficialul.

Nu sunt avocatul premierului și nici nu fac parte din staff-ul lui, dar am fost atunci de acord cu el. Or, nu poate lupta o mână de medici cu dușmanul nr.1 al anului 2020 - COVID-19 - fără empatia și implicarea tuturor oamenilor. 

Ce avem de pierdut din cauza ratei înalte de contaminare

Se pare că răspunsurile la această întrebare sunt evidente. Mai întâi de toate, pentru Moldova rămân închise frontierele UE și ale multor țări. Blocul comunitar a întocmit o listă de state pentru care au fost anulate restricțiile de călătorie - nu este însă și cazul nostru.

COVID-19 ne-a dat toate planurile peste cap și ne-a făcut să ne simțim captivi în propria țară. Virusul ne-a schimbat, de altfel, și cultura consumului - mai degrabă forțat decât de bună voie. Nu putem pleca departe în vacanță, nu putem organiza petreceri, decât în grupuri mici, și nu putem, în unele cazuri, fi alături de oamenii dragi, care se află peste mări și țări. Suntem izolați de restul lumii și asta ne face să ne simțim neputincioși. Dar ce trebuie înțeles este că de noi, de fiecare, depinde cât de mult va dura acest sentiment de neputință...

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției Sputnik Moldova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

627
Tagurile:
captivitate, mentalitate, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Burse suplimentare pentru rezidenții și studenții care combat COVID-19
Patru persoane au murit într-o singură zi din cauza COVID-19, inclusiv un medic de familie


Загрузка...
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...