Oameni

După schimbarea puterii, în Moldova a început redistribuirea averilor? - Cazul Luncașu

3074
(reînnoit 16:43 22.08.2019)
Sergiu Praporșcic
Fie că este vorba de asasinat, fie că este vorba de suicid, cazul morții omului de afaceri Iurie Luncașu, una dintre persoanele apropiate fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, confirmă un fapt pe care toată lumea îl bănuia, dar nu avea cum să-l probeze: și de data aceasta, după sau concomitent cu schimbarea puterii, are loc și redistribuirea averilor.

Sper să nu fie adevărat ceea ce au scris unele mijloace de informare în masă că Iurie Luncașu s-a sinucis în urma presiunilor făcute asupra lui de noua conducere a Ministerului de Interne, și chiar de Andrei Năstase, care i-ar fi cerut să confirme că adevăratul beneficiar al „Casei Albă” din cartierul Valea Morilor este Vladimir Plahotniuc.

Sper și cred că Năstase nu are nicio implicare în acest caz. Este mai greu de spus dacă aceste presiuni au venit sau nu din partea altor șefi ai Ministerului de Interne.

Dar tare aș vrea să cred că ancheta va stabili cine este vinovat de cele întâmplate. Căci este evident că asupra lui Luncașu s-au făcut presiuni și presiuni mari, mari de a ajuns un ditamai milionar în euro și dolari, un bărbat în floarea vârstei să-și pună capăt zilelor noaptea, la o margine de drum. Cu atât mai mult, în cazul în care nu s-a sinucis, ci a fost împușcat.

Acest caz tragic pune într-o lumină proastă actuala guvernare. Mai ales că el are loc imediat după majorarea tarifelor la energia electrică, creșterea impozitelor, care sunt chestiuni total nepopulare.

Cine este Iurie Luncașu, apropiatul lui Plahoniuc care a fost găsit împușcat în cap>>>

Și lucrurile vor fi și mai proaste pentru guvernanți dacă ancheta în cazul Luncașu va trena și nu va stabili clar care sunt circumstanțele ce au dus la moartea lui și cine se face vinovat de producerea acestora.  

3074
Tematic
O persoană din anturajul lui Plahotniuc s-a împușcat în cap - Detalii
Deputat, despre cazul Luncașu: Vorbiți, dacă nu vreți să fiți găsiți ”sinuciși”


Загрузка...