Mihai Ghimpu

Ghimpu se căiește amarnic de ceea ce a făcut cu Chirtoacă - detalii din culise

2342
(reînnoit 12:50 02.10.2017)
O decizie care a fost luată acum câțiva ani la insistența liderului PL, Mihai Ghjimpu, ar putea fi principala cauză a demiterii lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului și unchiul său, portivit unor surse, regretă amarnic ceea ce a făcut

Chiar dacă socialiștii au adunat numărul necesar de semnături pentru desfășurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al Chișinăului, pe acesta l-ar fi putut salva absenteismul.

Sursa apropiate de conducătorii PL susțin că Mihai Ghimpu s-a scăpat cu vorba că regretă foarte mult faptul că a insistat ca pragul de validare a referendumului național și local în Republica Moldova să fie coborât de la 50 la sută plus un vot la o treime din numărul cetățenilor incluși în listele electorale.

Amintim că în anul 2010 Mihai Ghimpu a fost principalul promotor al unui referendum național la care el spera că cetățenii vor pleda pentru alegerea directă a președintelui. Pentru a fi sigur că aventura politică îi va reuși, Ghimpu a insistat ca deputații să reducă rata de participare la scrutin. Astfel, datorită vizionarismului liderului PL, referendumurile în țara noastră, fie ele locale sau naționale, sunt valabile dacă la vot se prezintă cel puțin o treime din numărul total al cetățenilor care figurează în listele electorale.

Chiar dacă Dorin Chirtoacă a pierdut foarte mult din încrederea cetățenilor și sondajele nu-i mai promit nimic bun în perspectiva viitoarelor alegeri, în Moldova a scăzut mult în ultimii ani și dorința oamenilor de a ieși la votare. Anume absenteismul în creștere i-ar fi putut salva lui Chirtoacă funcția. Însă unchiul său a avut grijă cu șapte ani în urmă să-l lipsească pe nepot de ultimul pai de care se mai putea agăța pentru a-și duce mandatul până la capăt.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

2342
Tagurile:
Regrete, Demitere, Ghimpu, Decizie, Referendum, Chirtoacă, Codul electoral, Procuratura Anticorupție, Primăria Chișinău, PL, CNA, Dorin Chirtoacă, Mihai Ghimpu
Tematic
Ghimpu cere demiterea lui Dodon
Mihai Ghimpu cumpără un hotel la Brașov și se pregătește să fugă din Moldova?
Ghimpu s-a fotografiat cu idealul împlinit - costă 300 de mii de euro
Starea lui Ghimpu se agravează, iată cauza


Загрузка...