Timofti, Brega, Păduraru, Babuc

Păduraru anunţă „sfârşitul lumii” se amână

730
(reînnoit 12:35 15.01.2016)
Ion Păduraru s-a arătat sigur că alegerile parlamentare anticipate vor fi evitate. Dânsul a promis să facă tot ce poate pentru ca Parlamentul să nu fie dizolvat, ci să învestească un guvern. Aceste declaraţii ascund un mesaj care sugerează un posibil deznodământ.

Mesajul lui Păduraru demonstrează că jocurile politice în care a fost atras preşedintele Timofti nu au urmărit, aşa cum spera Platforma DA, spulberarea actualei configuraţii politice. Asta chiar dacă joi seara se părea că alegerile anticipate sunt inevitabile şi că toţi actorii sunt dispuşi să meargă până în pânzele albe.

Între timp, 55 de deputaţi şi-au pus semnăturile sub o nouă declaraţie privind susţinerea de către majoritatea parlamentară a candidaturii democratului Pavel Filip la funcţia de prim-ministru, iar Preşedinţia deja „analizează” propunerea respectivă.

Pavel Filip
Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RM

Evitarea anticipatelor este posibilă doar dacă Ion Păduraru va renunţa să mai fie candidatul pentru funcţia de prim-ministru, iar Timofti îl va desemna prin decret prezidenţial în această postură pe Pavel Filip.

Aşadar, logica este simplă: Păduraru se retrage, iar Filip este desemnat şi Parlamentul îi acordă votul de încredere.

În felul acesta ar putea lua sfârşit actuala criză politică absurdă, fără spectaculozitate şi fără feţi frumoşi care au răpus laurii-balaurii. Dar asta în cazul în care Ion Păduraru a fost sincer atunci când a afirmat că îşi doreşte evitarea alegerilor anticipate.

730
Tagurile:
Ion Păduraru, Sfârşitul lumii, Pavel Filip, Prim-ministru, Candidat
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
PD îi va prezenta vineri lui Timofti un alt candidat la funcţia de premier


Загрузка...