Молдавские леи

Încasări și cheltuieli mai mari la bugetul de stat: Câți bani au fost încasați în acest an

28
(reînnoit 10:08 07.06.2021)
La 31 mai 2021 soldul mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat a constituit 8,7 mld. de lei.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. În primele 5 luni ale anului 2021 la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 28,1 mld. de lei, fiind în creștere cu 4,8 mld. de lei față de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au constituit 31,1 mld. de lei, care comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 sunt mai mari cu 4,5 mld. lei. 

Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de trei mld. de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 8,7 mld. lei, scrie în monitorul fiscal

Veniturile bugetului de stat au constituit 17,4 mld. de lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut acestea s-au majorat cu 3,4 mld. de lei. 

Veniturile administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit 7,7 mld. de lei, cu 1,5 mld. de lei mai mult față de perioada respectivă a anului 2020, iar cele administrate de către Serviciul Vamal au constituit 10,2 mld. lei, fiind în creștere cu 2,0 mld. lei comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 21,3 mld. de lei, mai mari cu 3,1 mld. de lei comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 3,9 mld. de lei.

Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 5,6 mld. de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
conturi, bani, Buget de stat
imagini din arhivă

Cât costă astăzi euro și dolarul: Cursul oficial al BNM

58
(reînnoit 22:37 23.06.2021)
Leul moldovenesc se depreciază față de principalele valute de referință. Află cu cât poate fi cumpărat euro și dolarul.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru joi, 24 iunie. Astfel, un euro va costa 21 de lei și 47 de bani, iar dolarul american 17 lei și 97 de bani. Leul românesc va costa patru lei și 35 de bani, hrivna ucrainească 65 de bani și rubla rusească 24 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 24 Iunie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 24 Iunie 2021
 
Conform cursului valutar BNM, moneda europeană costă cu 10 bani mai mult decât ieri, iar leul românesc cu doi bani mai mult.

Dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească își păstrează cotațiile anterioare. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
Dolari, euro, Curs valutar
Tematic
Curs valutar pentru 23 iunie: Cu cât poate fi cumpărat euro și dolarul
Curs valutar pentru 22 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul
Curs valutar BNM: Cât costă euro și dolarul la sfârșit de săptămână


Загрузка...
Мужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций

Metodologia de calcul a prețurilor la carburanți, adoptată în regim de urgență detalii

69
Actul normativ aprobat în regim de urgență de către ANRE are caracter obligatoriu, îndeplinirea prevederilor poate fi impusă, în caz de necesitate, prin forța de constrângere a statului.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a explicat că Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE privind metodologia de calcul a prețurilor la produsele petroliere a fost adoptată în regim de urgență pornind de la termenele restrânse prevăzute de lege și pentru a asigura consumatorii cu prețuri stabilite.

”În temeiul prevederilor art. 14 alin. (2) din Legea 239/13.11.2008 privind transparența în procesul decizional, ANRE informează despre faptul că, Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021 privind aprobarea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere (prin care au fost aprobate valorile marjelor la comercializarea cu ridicata și la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021) a fost aprobată în regim de urgență reieșind din termenele restrânse impuse prin Art. II din Legea 54/09.04.2021 pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere nr. 461/2001 și asigurarea consumatorilor de produse petroliere din Republica Moldova cu prețuri stabilite în mod transparent, conform limitelor impuse de legislația în vigoare”, este precizat în comunicatul instituției.

ANRE precizează că actul normativ are caracter public, obligatoriu, general și impersonal. De asemenea, prevederile actului normativ sunt executorii, opozabile tuturor subiecților de drept și, în caz de necesitate, sunt impuse prin forța de constrângere a statului.

Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE reglementează modul de formare a prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat.

Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate de metodologie.

Acestea trebuie să corespundă următoarelor principii: să contribuie la aprovizionarea fiabilă și eficientă a consumatorilor cu produse petroliere; să acopere costul produselor petroliere precum și cheltuielile necesare activității de comercializare a acestora; să asigure protecția intereselor legitime ale consumatorilor de produse petroliere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
Produse petroliere, preț, calcul, metodologie, ANRE
Tematic
ANRE reacționează după ce agricultorii au amenințat cu proteste
ANRE: Majorările de prețuri la carburanți în ultimele două zile sunt ilegale


Загрузка...
Incendiu la un bloc nou de locuit

Din ce cauză a izbucnit incendiul de pe strada Ciuflea: Versiunile pompierilor