Zăcământ de gaze

Se modifică prețul gazelor în 2021? Răspunsul „Moldovagaz”

121
(reînnoit 13:05 11.02.2021)
Compania „Moldovagaz” a oferit un comentariu pentru Sputnik Moldova cu privire la posibila evoluție a prețurilor la gazele naturale în anul 2021.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Cel mai probabil, prețul gazelor va scădea în 2021 pe piața internațională, dar nu este de așteptat o prăbușire bruscă – se va produce o corecție lină a prețurilor. Acest fapt a fost afirmat de compania „Moldovagaz”, într-un comentariu pentru Sputnik

„După cum arată experiența din anii precedenți, odată cu încălzirea vremii și, respectiv, scăderea consumului de gaze, prețul pe piața de spot a gazelor începe să scadă. Este probabil ca acest lucru să se întâmple în 2021, dar nu este de așteptat o scădere bruscă, precum în 2020 - va fi o corecție lină a prețului”, a menționat în comentariul său „Moldovagaz”.

În același timp, a precizat compania, modificările aduse contractului dintre „Moldovagaz” SA și Concernul rus „Gazprom” prevăd ca, în sezonul cald, la formarea prețului se va ține cont de situația din hub-urile europene.

„În orice caz, prețul mediu anual de cumpărare de la „Gazprom” pentru Moldova este unul dintre cele mai avantajoase din regiune. Comparativ cu situația de pe piața spot a gazelor din anul trecut, acest fapt a permis economisirea a aproximativ 44 de milioane de dolari”, a subliniat „Moldovagaz”.

Gazele naturale din Rusia îi sunt furnizate Republicii Moldova cu tranzitarea teritoriului Ucrainei.

Concernul rus „Gazprom” este principalul furnizor de gaze naturale al Moldovei, care cumpără „combustibil albastru” în baza unui acord semnat în 2008. Acest acord este reînnoit în mod regulat. Pe 31 decembrie 2020, părțile au semnat un act adițional la contractul existent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

121
Tagurile:
MoldovaGaz, pret, gaze
Tematic
Șeful „Moldovagaz”: Cine trebuie să achite datoria regiunii transnistrene pentru gaz
Ambasadorul rus s-a întâlnit cu șeful Moldovagaz
Курс валют

Curs valutar BNM: Cât costă euro și dolarul la sfârșit de săptămână

76
(reînnoit 15:45 19.06.2021)
Cu cât poate fi cumpărat în weekend euro și dolarul - iată cursul valutar stabilit de BNM pentru acest sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. La cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei anunțat pentru ziua de vineri, care este valabil și în zilele de weekend, astăzi un euro va putea fi procurat cu 21.21 de lei, cu 25 de bani mai puțin față de ziua de joi. În schimb valoarea dolarului a crescut în ultima zi a săptămânii. De la 17.71 de lei cât a costat pe 17 iunie, la 17.78 lei. Neschimbată a rămas valoarea hrivnei ucrainene și a rublei rusești. Astfel, pentru o hrivnă vom scoate din buzunare 0.65 de bani, iar pentru o rublă - 0.24. Leul românesc s-a ieftinit și el cu 5 bani și costă 4.30 lei moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
weekend, curs valutar BNM, curs.md
Tematic
Pandemia ar putea să declanşeze o criză mondială a alimentelor mai ales în țările sărace
Deși economia este marcată de criză, numărul angajaților la Buget a crescut – expert


Загрузка...
Курс валют

Curs valutar BNM pentru 19 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul

140
(reînnoit 08:43 19.06.2021)
Cu cât poate fi cumpărat astăzi euro și dolarul - iată ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova la sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. La cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei anunțat pentru ziua de vineri, care este valabil și în zilele de weekend, astăzi un euro va putea fi procurat cu 21.21 de lei, cu 25 de bani mai puțin față de ziua de joi. În schimb valoarea dolarului a crescut în ultima zi a săptămânii. De la 17.71 de lei cât a costat pe 17 iunie, la 17.78 lei. Neschimbată a rămas valoarea hrivnei ucrainene și a rublei rusești. Astfel, pentru o hrivnă vom scoate din buzunare 0.65 de bani, iar pentru o rublă - 0.24. Leul românesc s-a ieftinit și el cu 5 bani și costă 4.30 lei moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
dolar, euro, curs.md, curs valutar BNM
Tematic
Volodin: Rusia devine tot mai independentă față de dolar
Ţările din Asia-Pacific, pregătite să treacă la tranzacţii comerciale fără dolar


Загрузка...
Natalia Caraman și Aurelia Irodoi

De ce unele cupluri decid se căsătorească, iar altele se divorțeze?