Lei și valute

Numai ”săgeți verzi” - valutele s-au scumpit: Cursul valutar BNM pentru 23 martie

3039
(reînnoit 18:30 23.03.2020)
Leul se depreciază în raport cu principalele valute de referință. Față de ziua de vineri, prețul dolarului american a crescut semnificativ – cu 9 bani. Euro s-a scumpit cu 3 bani din 20 până în 23 martie.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru luni, 23 martie, un dolar american echivalează cu 17,97 lei, un euro – cu 19,25 lei, o hrivnă ucraineană – cu 65 de bani, un leu românesc – cu 3,97 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 23 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) pentru 23 martie 202
Ratele de schimb (curs valutar) pentru 23 martie 202

Comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, toate principalele valute de referință înregistrează un trend ascendent în raport cu leul moldovenesc.

Anterior, de joi până vineri, prețul euro scăzuse cu tocmai 41 de bani, la cursul oficial. Comparativ cu ziua de joi, dolarul rămânea la aceeași cotație, dar față de ziua de luni se scumpise cu 26 de bani. 

Euro scade în raport cu dolarul pe plan mondial, iar acest fapt se reflectă și în cotațiile valutare de la noi. Situația „nu exercită un efect important de moment pentru economia țării, dar este o reflectare a incertitudinilor din economia mondială”, a comentat pentru Sputnik expertul economic Viorel Gîrbu.

Leul moldovenesc se depreciază în această perioadă critică pe plan mondial, dar euro scade mai rapid față de dolar, a explicat Viorel Gîrbu.

Expertul economic a precizat că, în perioada 10 martie -19 martie, cotațiile euro față de dolarul american au scăzut de la un maxim de 1.14 USD pentru un EUR la doar 1.07.

3039
Tagurile:
BNM, Cursul oficial
Tematic
De ce euro scade dramatic în cotațiile BNM: Explicația expertului economic
Cererea și oferta de valută au scăzut în februarie: Cu cât s-a depreciat leul


Загрузка...