Bani

Salariile pe care le-au ridicat moldovenii în trimestrul trei al anului în curs

81
(reînnoit 18:59 26.11.2019)
În trimestrul trei an anului în curs, salariul mediu lunar în sectorul bugetar a constituit 6456 de lei, iar în sectorul economic – 7727 de lei.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Câștigul salarial mediu lunar nominal brut, în trimestrul trei al anului în curs, a fost de 7385 de lei, înregistrând o creștere de 13,5% față de trimestrul trei al anului trecut, potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS).

Câștigul salarial mediu lunar nominal brut în trimestrul III 2019, pe activități economice
Câștigul salarial mediu lunar nominal brut în trimestrul III 2019, pe activități economice

În trimestrul trei, câștigul salarial mediu lunar în sectorul bugetar a constituit 6456 de lei, cu 14,8% mai mult față de trimestrul III al anului 2018. În sectorul economic câștigul salarial mediu lunar a ajuns la 7727 de lei  sau cu 12,9% mai mult față de aceiași perioadă a anului trecut.

Indicele câștigului salarial real pentru trimestrul III al acestui an, față de trimestrul III al anului trecut, a crescut cu 7,4%.

Informația este prezentată fără datele unităților din partea stângă a Nistrului și municipiul Bender. Datele cuprind unitățile economice cu patru și mai mulți salariați și toate instituțiile bugetare, indiferent de numărul de salariați.

81
Tagurile:
angajat, remunerare, salarii
Tematic
Salarii de 30 de mii de lei pe lună în Moldova. Cine le poate primi
Legea e lege, dar nu pentru toți sau cum unii patroni fură din salariile angajaților


Загрузка...