Igor Dodon

Igor Dodon, întrevedere cu agenții economici din regiunea transnistreană - Video

93
(reînnoit 17:38 22.11.2019)
Șeful statului s-a întâlnit astăzi cu mai mulți agenți economici din regiunea transnistreană. Iată care sunt necesitățile acestora.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Președintele Iogor Dodon s-a întâlnit astăzi cu mai mulți agenți economici din regiunea transnistreană, în cadrul unei ședințe de lucru.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon scrie că ședința a avut loc în contextul relațiilor agenților economici cu băncile comerciale ale țării, în special, cele cu privire la deschiderea conturilor bancare.

„Participanții la întrunire au subliniat necesitatea depunerii eforturilor în vederea identificării unei soluții acceptabile de rezolvare a problemei în cel mai scurt timp, inclusiv care ar asigura o abordare echidistantă a băncilor comerciale în activitatea lor cu agenții economici, înregistrați legal în Republica Moldova”, scrie Igor Dodon.

Amintim, recent Administrația de al Tiraspol anunța că băncile moldovenești ar fi blocat conturile agenților economici din regiunea transnistreană.

Unii agenți economici se vor bucura de facilități la intrarea în regiunea transnistreană>>>

De cealaltă parte, Chişinăul spunea că băncile din Republica Moldova au solicitat clienților mai multă transparență în contextul prevenirii spălării banilor și combaterii terorismului. Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, peste 400 de întreprinderi din stânga Nistrului dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău. Dintre acestea, au fost blocate doar conturile câtorva întreprinderi care nu s-au conformat cerințelor.

93
Tagurile:
cont bancar, Banca Națională din Moldova, Bănci comerciale, Regiunea transnistreană, Agenți economici
Tematic
Problema transnistreană, un loc aparte în agenda vizitei premierului moldovean la Moscova


Загрузка...