Bloc de locuit în Chișinău

Chiria cu contract: Ce amenzi plătesc proprietarii ce nu-și declară găzdașii

1463
(reînnoit 15:44 18.12.2019)
Serviciul Fiscal de Stat raportează câți bani a încasat Bugetul din contractele de locațiune și cum au fost amendați moldovenii ce au încercat să ocolească Legea.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. În intervalul ianuarie-octombrie 2019 au fost înregistrate aproape 11 mii (10.942) de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile, a informat Serviciul Fiscal de Stat. 

Persoanele care oferă în chirie bunuri imobiliare sunt obligate să înregistreze contractele la Fisc, în termen de trei zile de la data încheierii lor, și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

În 10 luni, la Bugetul public au fost încasate 18,4 milioane de lei după înregistrarea contractelor la Serviciul Fiscal. Această sumă depășește cu 42,5% (5,5 milioane de lei) veniturile încasate în ianuarie-octombrie 2018.

Pe de altă parte, Fiscul a identificat în perioada ianuarie - octombrie aproape 4.600 de persoane fizice care ofereau spații în locațiune/chirie fără a-și înregistra contractele. 

De asemenea, 600 de cetățeni care aveau contractele de chirie înregistrate au fost supuși în octombrie unor controale.

Ca rezultat, agenții Fiscului au calculat suplimentar pentru încasarea la Buget: plăți de bază – aproape 653 de mii de lei, penalități – peste 33 de mii de lei și amenzi – peste 97 de mii de lei.

Impozitul de 7% din veniturile obținute de pe urma dării în locațiune/chirie trebuie achitat până cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans.

În cazul contractelor încheiat după data de 2 a lunii, termenul limită de plată va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se face la orice bancă sau oficiu poștal.

1463
Tagurile:
gazda, amenzi, proprietari, chiria apartamentelor
Tematic
Fenomen neașteptat pe piața imobiliară: Procurări masive de apartamente cu bani gheață
Ce greșeli fac moldovenii cărora hoții le intră în casă: Constatările Poliției
Arestați pentru furturi din apartamente: Din averea altora, și-au cumpărat casă și mașină


Загрузка...