magazin duty-free

Noi reguli pentru magazinele Duty Free, din 1 august - detalii

5470
(reînnoit 18:24 24.06.2019)
Cabinetul de Miniștri a dat aviz pozitiv la un proiect de lege care vizează modificarea mai multor articole din Codul Fiscal și Codul Vamal care se referă la magazinele duty-free.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Mărfurile comercializate de către magazinele, barurile, restaurantele duty-free vor fi scutite de achitarea TVA și a accizei doar în cazul amplasării acestora la ieșirea din țară. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Guvernul de la Chișinău.

Potrivit documentului, plasarea și comercializarea mărfurilor în magazinul duty-free amplasat în zona plecării de pe teritoriul Republicii Moldova, barul și restaurantul duty-free se efectuează fără perceperea drepturilor de import. Totodată, mărfurile străine livrate pentru comercializare la magazinul duty-free amplasat în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova, magazinul duty-free pentru deservirea corpului diplomatic sau magazinul duty-free aflat pe teritoriul temporar necontrolat de către organele constituționale vor fi plasate sub regimul vamal de import, cu perceperea drepturilor de import.

Documentul mai prevede că plasarea mărfurilor autohtone în magazinul duty-free amplasat în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova, magazinul duty-free pentru deservirea corpului diplomatic sau magazinul duty-free aflat pe teritoriul temporar necontrolat de către organele constituționale reprezintă livrare impozabilă conform legislației fiscale.

Proiectul prevede și anularea scutirii de TVA și accize pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control.

Prin derogare de la prevederile articolului 56 alineatul (2) din Legea nr.100/2017 cu privire la actele normative, documentul ar urma să intre în vigoare la 1 august 2019.

5470
Tagurile:
magazin, TVA, duty-free
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (128)
Tematic
Parlamentul, obligat să reducă TVA la unele produse de import din UE


Загрузка...