buzunar gol

Vin majorările: Se așteaptă creșteri de prețuri la produsele alimentare, gaz și lumină

396
(reînnoit 15:55 14.02.2019)
Moldovenii trebuie să se pregătească de majorări: Vor crește prețurile la produsele alimentare, gaz, lumină și apă.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Rata anuală a inflației va spori până la finele anului în curs, după care traiectoria acesteia se va inversa și inflația va scădea spre sfârșitul anului 2020, potrivit Prognozei inflației pe termen mediu prezentată de Banca Națională a Moldovei (BNM).

”Sporirea ratei anuale a inflației până la sfârșitul anului 2019 se va datora tuturor componentelor indicelui prețului de consum, în special prețurilor la produsele alimentare, inflației de bază și prețurilor la produsele reglementate, totodată fiind susținută și de o cerere agregată pro-inflaționistă până în a doua jumătate a anului în curs”, se menționează în Raportul BNM.

Potrivit specialiștilor de la BNM, ritmul anual de creștere a prețurilor la produsele reglementate va spori semnificativ pe întreaga perioadă de prognoză, 2019-2020, doar cu excepția trimestrului patru a anului viitor.

Ritmul anual de creștere a prețurilor la produsele alimentare va spori până la sfârșitul acestui an, după care va descrește pe parcursul anului viitor.

Totodată, ritmul anual de creștere a prețurilor la combustibil va avea o traiectorie descendentă până la sfârșitul acestui an, după care va spori neesențial la începutul anului viitor și își va menține o traiectorie relativ constantă până spre finele lui 2020.

396
Tagurile:
BNM, produse, majorari, pret
Тема:
Viața în Moldova (51)
Tematic
Ce se va întâmpla cu prețurile la benzină în Moldova, după alegeri
Ce se va întâmpla cu prețul locuințelor în 2019: Se anunță scumpiri sau ieftiniri?


Загрузка...