Toamna de Aur Orhei

Agricultorii din Moldova își vor putea vinde producția direct consumatorilor

183
(reînnoit 10:39 12.10.2018)
Din 13 octombrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă, în Capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Din 13 octombrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă, în trei sectoare din Capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă, unde vor fi comercializate fructe și legume direct de la producători. 

”Iarmaroacele vor fi deschise pentru toată lumea de la ora 9:00 până seara târziu. Inițial vor fi organizate sub podul de la Telecentru, în sectorul Buiucani, pe strada Ioana Radu, lângă parcul Dendrariu și în sectorul Râșcani, pe strada Andrei Doga, lângă complexul sportiv ”Manej””, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc.

Potrivit ministrului, agricultorii vor avea posibilitatea să-și vândă producția direct consumatorului, la un preț rezonabil. 

”Din păcate, în majoritatea piețelor din Chișinău, fructele și legumele sunt vândute de intermediari. Până în prezent și-au exprimat disponibilitatea de a participa la iarmaroace circa 100 de producători, în cazul în care numărul doritorilor va crește, atunci vom stabili mai multe locații și zile în care vor activa iarmaroacele”, a declarat Ciubuc.

Ministrul a vorbit și despre alte acțiuni întreprinse pentru a susține agricultorii și a le oferi mai multe oportunități în vederea vinderii producției.

183
Tagurile:
iarmaroc de toamna, legume, fructe, agricultori
Tematic
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: Începe combaterea ambroziei
Pavel Filip, către ministrul agriculturii: Copiați legea de la vecini și veniți cu soluții
Decis: Va reuși oare Guvernul să facă pace între agricultori și piscicultori - detalii


Загрузка...