BNM

Parlamentul acordă mai multe drepturi BNM: Sunt vizate băncile cu probleme

77
(reînnoit 16:05 27.09.2018)
BNM va prelungi perioada de desemnare a unui administrator temporar, ori de câte ori va fi necesar.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Banca Naţională a Moldovei (BNM) va putea prelungi, în mod excepțional, perioada de desemnare a unui administrator temporar, ori de câte ori va fi necesar. Parlamentarii au susținut, în prima lectură, modificările la Legea privind redresarea și rezoluția băncilor.

Potrivit noilor reglementări, Banca Naţională a Moldovei poate prelungi, în mod excepțional, perioada de desemnare a unui administrator temporar, ori de câte ori este necesar, în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Perioada de desemnare a unui administrator temporar nu trebuie să depășească un an.

Banca Națională a Moldovei, în calitate de autoritate competentă, este responsabilă pentru a determina în ce măsură sunt îndeplinite condiţiile pentru menţinerea unui administrator temporar şi pentru a justifica o astfel de decizie în faţa acţionarilor.

Potrivit autorilor, în prezent, această perioadă poate fi reînnoită, în mod excepţional, în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Legislația în vigoare nu prevede de câte ori poate fi prelungită perioada de desemnare a unui administrator temporar.

 


77
Tagurile:
bancile comerciale, administrator temporar, Parlament, BNM
Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (113)
Tematic
BNM a anulat regimul de supraveghere a „Victoriabank”
BNM a reacționat la raportul companiei Quintel Intelligence


Загрузка...