Andrei Nazarov

Nazarov: Businessmenii ruși pot investească mult mai mult în Moldova

112
(reînnoit 14:10 28.08.2018)
Andrei Nazarov: Rusă poate să vină cu investiții în Moldova într-un volum mai mare decât o face în prezent.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Federația Rusă poate să vină cu investiții în Republica Moldova într-un volum mai mare decât o face în prezent, a declarat marți, 28 august, în cadrul videoconferinței organizată la Centrul de presă Sputnik-Moldova, copreședintele Organizației Obștești ruse ”Delovaia Rossiia”, Andrei Nazarov.

La conferință au fost prezentate agenda și principalele subiecte care vor fi discutate în cadrul primului Forum Economic Moldo-Rus, care va avea loc în zilele de 20-22 septembrie, la Chișinău. 

”Deși Rusia se află printre primii zece investitori ai Republicii Moldova, interacțiunea noastră poate fi mult mai eficientă ”, a declarat Nazarov, în cadrul videoconferinței de la Sputnik-Moldova.

În opinia lui Nazarov, Moldova se află într-o poziție geografică, geopolitică și economică unice, având relații de asociere cu UE și statut de observator în Uniunea Economică Euroasiatică. 

”Investitorul rus este gata să exploreze aceste legături și, consolidându-și cooperarea cu Moldova, se va extinde și pe piața economică din UE”, a declarat Nazarov. 

Potrivit copreședintelui Organizației Obștești ruse ”Delovaia Rossiia”, acest forum va avea loc în fiecare an, iar anul viitor reuniunea va fi organizată la Moscova, astfel ca la el să poată participa cât mai mulți agenți economici din Rusia. 

”La forumul din Chișinău vor participa un număr impunător de oameni de afaceri din Moldova și aproape 200 din Rusia”, a precizat Nazarov. 

Forumului Economic Moldo-Rus va fi unul anual și va avea loc prin rotație la Chișinău și în Federația Rusă. În acest an, reuniunea va ave loc în zilele de 20-22 septembrie, la Chișinău.

112
Tagurile:
Andrei Nazarov, forumul economic moldo-rus, investitori rusi, Moldova
Тема:
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (48)
Tematic
Igor Dodon: Trebuie să dăm un nou impuls relațiilor economice dintre Rusia și Moldova
Detalii din culise: Iată ce se va întâmpla la forumul economic moldo-rus
Forumul economic moldo-rus: Noi orizonturi de cooperare
De ce oamenii de afaceri așteaptă cu nerăbdare organizarea forumului de Afaceri Moldo-Rus


Загрузка...