Prognoză financiară, imagine simbol

Document strategic, votat de deputați chiar în ziua de vineri, 13

176
(reînnoit 19:32 13.07.2018)
Vineri, 13 iulie, majoritatea deputaților moldoveni au aprobat Strategia de dezvoltare a pieţei financiare nebancare pentru anii 2018-2022, pentru a îndeplini angajamentele asumate de Republica Moldova odată cu semnarea Acordul de Asociere cu UE.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Vineri, Parlamentul a aprobat Strategia de dezvoltare a pieţei financiare nebancare pentru anii 2018-2022 şi a Planului de acțiuni aferent implementării acesteia. Pentru s-au pronunțat 55 de deputați dintre cei prezenți.

Documentul stabilește pașii trebuie implementați în următorii 5 ani. Acesta cuprinde peste 60 de acțiuni, care trebuie implementate în conformitate cu angajamentele asumate de țara noastră prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Strategia este axată pe patru direcții principale. Este vorba de elaborarea și punerea în aplicare a cadrului de reglementare comprehensiv cu transpunerea prevederilor legislației comunitare, ceea ce va permite participanților pieței și investitorilor să profite de avantajele pieței unice europene. De creșterea eficacității supravegherii prin trecerea la supravegherea activității entităților în baza prevenirii și gestiunii riscurilor. De sporirea nivelului culturii financiare a populației privind serviciile și instrumentele pieţei financiare nebancare și creșterea încrederii consumatorului, asigurând protecția acestuia. De dezvoltarea și consolidarea capacităților instituționale și operaționale ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru a asigura o guvernare bazată pe performanță.

Potrivit autorilor, realizarea acțiunilor prevăzute ”va contribui la crearea condițiilor pentru dezvoltarea pieței financiare nebancare, asigurarea cu resurse financiare a sectorului real al economiei naționale, distribuirea eficientă a resurselor investiționale și sporirea veniturilor investitorilor”, informează Parlamentul printr-un comunicat.

Anual, la gunoi se aruncă 60 de milioane de bancnote de lei moldovenești>>>

Finanţarea acțiunilor prevăzute în Strategie va fi efectuată din contul bugetului Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) și asistenței tehnice. CNPF va prezenta anual Parlamentului informația cu privire la realizarea Strategiei.

176
Tagurile:
document strategic, Strategia de dezvoltare a pieţei financiare nebancare, deputati, vineri 13, Parlament, UE
Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
Tematic
Banca Mondială: Finanțare de 30 milioane de dolari pentru Republica Moldova
Emisiunea ”Contrapunct”, cu Eduard Maciac - Invitat: ministrul Finanțelor, Octavian Armașu
Scutiri de taxe la importul obiectelor de cult: Propunerea Ministerului Finanțelor


Загрузка...