Stație de alimentare, imagine simbol

Proiect bombă: Guvernul vrea oprească majorarea prețului la carburanți

206
(reînnoit 22:58 20.06.2018)
Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat un proiect de modificare a articolului 11 din legea cu privire la energetică, ca măsură împotriva majorării prețului la carburanti.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Guvernul intenționează să modifice articolul 11 din Legea cu privire la energetică. Potrivit autorilor, scopul acestui proiect este modificarea modului de determinare a plăţilor regulatorii către ANRE, şi anume prin stabilirea achitării acestor plăţi regulatorii pornind de la valoarea în vamă a produselor petroliere importate de titularul de licenţă și nu din venitul de vânzări al acestuia.

Vladimir Putin, dialog în direct cu cetățenii
© Sputnik / Михаил Климентьев

Odată cu adoptarea Legii nr. 174 cu privire la energetică, s-a schimbat modalitatea de determinare a plăţilor regulatorii. Astfel, plăţile regulatorii pentru sectorul produselor petroliere se calculează 0,2% (conform Hotărîrii ANRE nr. 446 din 24.11.2017) din venitul de vânzări al titularului de licenţă şi nu din valoarea în vamă a produselor petroliere şi gazelor lichifiate importate, aşa cum era prevăzut anterior în art. 43 din Legea cu privire la energetică, abrogată ulterior prin Legea nr. 174 cu privire la energetică.

Potrivit Guvernului, plăţile regulatorii se încasează atât la importul produselor petroliere, cât şi la vânzările ulterioare, astfel cuantumul plăţii încasate în bugetul ANRE pentru anul 2018 asupra uneia şi aceleaşi mărfi se dublează sau, după caz, se triplează, ceea ce are ca efect majorarea preţului produselor petroliere.

206
Tagurile:
majorari, iata ce propune, pretul la carburanti, proiect bomba, Guvernul
Tematic
Au ieșit din nou în stradă: Șoferii, gata de protest în toată țara
Acțiune de protest la Chișinău: Ce au scandat participanții
Bombă: Ministerul Economiei dă în judecată ANRE pentru majorarea prețului la carburanți
Ce a spus Vladimir Putin despre majorarea prețurilor la carburanți


Загрузка...