calea ferată

Miroase a demisii la Calea Ferată ultimatumul dat de ministrul Economiei

186
(reînnoit 13:32 12.06.2018)
Chiril Gaburici: Dacă administrația CFM nu va întreprinde acțiunile stabilite, vom lua măsurile de rigoare.

CHIȘINĂU, 12 iunie – Sputnik. Oficialii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au inspectat cum activează Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM). În cadrul ședinței, prezidată de ministrul de resort Chiril Gaburici, s-a discutat despre situația financiar-economică actuală a întreprinderii, dificultățile și soluțiile de eliminare a acestora, prioritățile de dezvoltare a CFM și mecanismele de acoperire a datoriilor salariale, precum și despre majorarea salariilor.

Gaburici a precizat că una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii este eficientizarea activității CFM. 

”Cer administrației CFM să ia măsuri de optimizare a întreprinderii, în regim prioritar. Au fost stabilite termene exacte și persoanele responsabile de măsurile ce urmează a fi întreprinse. Dacă administrația CFM nu va întreprinde acțiunile stabilite, vom fi nevoiți să luăm măsurile de rigoare”, a declarat Gaburici.

Ministrul a mai precizat la această ședință că trebuie de stabilit un plan de majorare a salariilor pentru fiecare categorie de muncitori. De asemenea, până la 1 iulie, administrația întreprinderii trebuie să elaboreze un Plan de dezvoltare a CFM pentru anii 2018-2020.

186
Tagurile:
optimizarea cheltuielilor la CFM, Iurie Topala, Calea Ferată din Moldova, demisii, Chiril Gaburici
Tematic
Delapidări de milioane la CFM şi poliţişti suspectaţi de protecţionism
O treime din angajații CFM pot rămâne în stradă
Dezlegare la liberali sau ce legătură are Ghimpu cu reținerea CNA de la CFM


Загрузка...