Carte verde

Moldova: Noi schimbări pe piața asigurărilor obligatorii (RCA)

566
(reînnoit 14:27 11.06.2018)
Autoritatea de Supraveghere din Republica Moldova intenționează să introducă un set de norme care vor lovi puternic piața intermediarilor din asigurări.

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Autoritățile de la Chișinău vor să elimine comisioanele brokerilor pentru vânzările de asigurări obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) și să îi oblige pe intermediari să își majoreze capitalul și să constituie garanții bancare.

Brokerii din Republica Moldova vor fi obligați să își majoreze capitalul social la un minim de 400 de mii de lei şi să constituie garanții bancare de un milion de lei, relatează Xprimm.md.

Companiile de asigurare nu vor mai putea plăti comisioane pentru vânzarea de RCA și „Carte Verde”, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a veniturilor brokerilor vor fi eliminate.

Asociația Brokerilor de Asigurare — Reasigurare din țară (ABAR) a trimis tuturor instituțiilor competente o scrisoare semnată de către 42 de brokeri din cei 60 activi, menționând că „prin excluderea intermediarilor din comercializarea produselor obligatorii auto (RCA și Carte Verde) se va crea o concentrare economică a acestor produse doar în mâinile asigurătorilor".

566
Tagurile:
modificari, broker, comisioane, asigurare, Carte Verde, RCA
Tematic
Schimbări majore în medicina de urgență. Mai multe vieți pot fi salvate
Atenție: Schimbări majore în zonele de control vamal, începând cu 1 septembrie


Загрузка...