Teren agricol, imagine de arhivă

Asta ar putea influența costul înregistrării contractelor de arendă în agricultură

96
(reînnoit 11:33 06.06.2018)
Specialiștii din cadrul Ministerului Agriculturii propun amendarea Regulamentului privind modul de ţinere în cadrul primăriilor a registrelor contractelor de arendă a terenurilor şi altor bunuri agricole.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern care are drept scop să contribuie la consolidarea terenurilor agricole și să reducă costurile de înregistrare a contractelor de arendă.

Pentru a realiza acest obiectiv, autorii propun amendarea Regulamentului privind modul de ţinere în cadrul primăriilor a registrelor contractelor de arendă a terenurilor şi altor bunuri agricole.

Astfel, durata acestor contracte, înregistrate la primăria localității, urmează a fi majorat de la 3 la 5 ani.

”Se propune în textul Regulamentului sintagma ”Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare” se substituie prin sintagma ”Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului”, iar la punctul 2, cifra ”3” se substituie cu cifra ”5” și la punctul 4, cifra ”3” se substituie cu cifra ”5”, este scris în nota informativă la proiect.

Specialiștii precizează că pentru implementarea proiectului dat nu va fi necesar alocarea banilor de la bugetul de stat.

96
Tagurile:
consolidarea terenurilor, arenda, costul contractului, important, 5 ani, proiect, agricultura, Ministerul Agriculturii Dezvoltarii Regionale si Mediului
Tematic
Proiect bombă: Guvernul propune noi facilități pentru muncitorii străini - detalii
Proiect bombă: Statul cedează monopolul pe piața serviciilor feroviare
Proiect în Parlament: Bacalaureatul va putea fi susținut repetat cu achitarea unei taxe


Загрузка...