Alimentarea automobilelor cu carburanți

Filip cere explicații cu privire la evoluția prețurilor la carburanți

148
(reînnoit 18:06 31.05.2018)
Premierul Pavel Filip a cerut lămuriri de la ANRE în legătură cu evoluția prețurilor la carburanți.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat explicații de la ANRE în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife. Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul i-a propus conducerii ANRE să analizeze posibilitatea suspendării ultimei decizii cu privire la prețurile carburanților, până la clarificarea condițiilor în care s-a produs această majorare.

Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea preturilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

Premierul Pavel Filip i-a cerut totodată Ministerului Economiei sa vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor. De asemenea, premierul intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii de pe piața de carburanți.

148
Tagurile:
solicitare, Pavel Filip, ANRE
Tematic
Experții cer de la ANRE să respecte metodologia de stabilire a tarifelor la gaze
Atenție, șoferi! ANRE anunță noi prețuri la carburanți
Experții da, ANRE ba: Ce se va întâmpla cu tarifele la gaze


Загрузка...