Criptomonedă, imagine de arhivă

Riști rămâi fără avere: Avertismentul BNM

513
(reînnoit 09:06 10.07.2018)
Banca Națională a Moldovei îi atenționează pe cetățenii moldoveni că ar putea să-și piardă averile în cazul în care vor investi în criptovalute.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) atrage atenția cetățenilor moldoveni asupra riscului sporit de a pierde banii investiți în criptovalute, având în vedere fluctuațiile mari, inclusiv prăbușirea prețului și închiderea în ultimele luni a unor platforme de schimb a monedelor virtuale.

Totodată, în scopul evitării riscurilor, inclusiv cel de spălare a banilor și reputațional, BNM, în calitate de autoritate de supraveghere a persoanelor și entităților licențiate care oferă servicii de plată, schimb valutar sau bancare, descurajează implicarea lor în tranzacționarea monedelor virtuale.

Atenționarea are drept scop clarificarea poziției BNM pentru a evita situația în care populației i se creează o percepere confuză și incorectă că utilizarea monedelor virtuale are loc sub protecția licenței eliberate de către BNM.

De asemenea, BNM avertizează că ”entitățile care intenționează să ofere servicii de investiții sau de tranzacționare a monedelor virtuale urmează să se asigure că aceste activități nu conțin componente ce țin de domeniul de atribuții (reglementare și supraveghere) a Băncii Naționale”.

513
Tagurile:
fara avere, criptovaluta, risti, avertisment, BNM
Tematic
FMI: Guvernele și băncile trebuie să colaboreze în privința criptomonedelor
Experții despre criptovalute: Domeniu nou, dar și periculos
Criptovaluta, moneda care te scutește de taxe, a ajuns în Moldova


Загрузка...