Agricultor, tehnică agricolă

Deții 80 la sută dintr-un teren agricol. Vezi ce drept îți oferă statul

312
(reînnoit 12:42 13.05.2018)
Premieră pentru agricultura moldovenească. Deținătorilor de teren agricol care au 80 la sută dintr-un anumit lot li se acordă drepturi noi.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Noul proiect al Codului Funciar introduce mai multe premiere în ceea ce privește consolidarea terenurilor cu destinație agricolă.  

Șefa Direcției îmbunătățiri funciare și dezvoltare tehnologică din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Angela Dogotari, a declarat într-un interviu pentru Sputnik-Moldova că, noutatea documentului se referă la proprietarii care dețin 80 la sută dintr-un lot de pământ. 

”În document sunt prevăzute noi norme pentru consolidarea terenurilor agricole. În cazul în care un proprietar va deține într-un lot 80 la sută, acesta va putea iniția un proiect de consolidare”, a declarat Dogotari. 

Șefa secției a precizat că proprietarii care dețin terenuri amplasate în centru sau dispersați în acest lot, vor fi mutați în marginea câmpului, cu respectarea anumitor condiții. Acestora le va fi alocată aceiași suprafață și cu aceiași bonitate ca și terenul pe care l-au deținut. 

312
Tagurile:
teren arabil, consolidarea terenurilor agricole, Codul Funciar, teren agricol
Tematic
Cine va intra în posesia terenurilor agricole nelucrate din Moldova
Consensul privind terenurile agricole, nu înseamnă rezolvarea conflictului transnistrean


Загрузка...