Bani, imagine de arhivă

Începând cu 1 mai, salariile în Moldova nu vor mai fi la fel. Iată de ce!

557
(reînnoit 20:15 30.04.2018)
E mult sau puțin: Potrivit Guvernului, venitul minim garantat al salariului din sectorul real se va majora cu 9,6 la sută.

CHIȘINĂU, 1 mai — Sputnik. Începând cu ziua de 1 mai, venitul minim garantat al salariului în sectorul real se va majora cu 230 de lei și va constitui două mii șase sute zece lei pe lună. Decizia Guvernului a fost deja publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Astfel, muncitorii din sectorul real al economiei vor primi cel puțin 15,44 lei pe oră. Până la intrarea în vigoare a noilor amendamente, venitul minim constituia 14,09 lei sau 2 mii 380 de lei pe lună.

Noile amendamente îi vizează pe angajații din întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică.

Pe parcursul anului precedent, prețurile s-au majorat cu 6,6% în comparație cu anul 2016, iar creșterea productivității muncii a constituit 3 la sută. În aceste condiții, majorarea salariului în anul 2018 va constitui 9,6%.

557
Tagurile:
incepand cu, venitul minim garantat, salariile in Moldova, la fel, iata de ce, 1 mai, nu vor mai fi, Monitorul Oficial, Guvernul
Tematic
Elevii de la școlile profesionale vor primi bursă și salariu. Vezi în ce condiții
Ce salariu trebuie să aibă un tânăr pentru a participa la programul ”Prima Casă”
Sindicatele le cer autorităților majorarea salariului minim


Загрузка...