Donald Trump

Amenințările lui Trump pe Twitter au majorat veniturile la bugetul Rusiei

173
(reînnoit 12:00 13.04.2018)
Promisiunea lui Trump de a ataca Siria cu “rachete inteligente” a provocat o devalorizare a rublei și, în același timp, a îmbogățit bugetul de stat din contul creșterii prețurilor la petrol pe piața internațională, afirmă publicația Bloomberg.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Avertizările președintelui SUA, Donald Trump, adresate Rusiei, care ar trebui să fie gata de "atacuri cu rachete inteligente" asupra Siriei, a provocat deprecierea rublei, însă a sporit cererea de petrol, anunță Bloomberg. Ca urmare, bugetul de stat al Rusiei a obținut mai multe venituri din contul petrodolarului, ceea ce presupune sporirea resurselor financiare necesare pentru modernizarea armatei, menționează publicația.

Kremlinul
Sputnik / Наталья Селиверстова

Mesajul publicat de Donald Trump în Twitter, probabil, a făcut Ministerul Finanțelor din Rusia să râdă, scrie jurnalistul Bloomberg, Alexander Nicholson. Pe de o parte, amenințările lui Trump privind atacurile cu rachete au provocat cea mai puternică depreciere a rublei din ultimele 16 luni, însă, pe de altă parte, traderii de petrol au majorat prețurile la petrolul de tip Brent până la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, temându-se de apariția unor probleme legate de livrare.

Prin urmare, petrolul a adus venituri fabuloase în bugetul de stat al Rusiei. Acest lucru presupune că Ministerul Finanțelor din Rusia va avea mai mulți bani pentru salariile profesorilor și pentru modernizarea armatei.

SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla>>>

În plus, Moscova își va permite să răspundă mai bine la "rachetele inteligente" promise de Trump, rezumă autorul Bloomberg.

173
Tagurile:
avertizari, rachete, Atacuri, buget de stat, presedinte, Twitter, Bloomberg, Donald Trump, Vladimir Putin, Damasc, Washington, Siria, Moscova, Rusia, SUA
Tematic
Trump anunță că va ataca: „Rusia, fii gata!”
Trump bate în retragere? Ultimul mesaj pe Twitter pentru Moscova
Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter
Veaceaslav Ioniță

Ioniță: Am putea primi ajutor de la UE și Federația Rusă

34
(reînnoit 10:33 05.12.2020)
Expertul economic Veaceslav Ioniță a vorbit în studioului Sputnik Moldova despre relațiile financiare cu partenerii externi și a explicat la ce se poate aștepta țara noastră din partea acestora. 

CHIȘINĂU 5 dec - Sputnik. Orice schimbare de putere duce la o schimbare în relațiile cu partenerii externi. După alegerea Maiei Sandu în calitate de președinte, partenerii occidentali ar putea spori asistența financiară pentru Moldova. De această părere este expertul economic Veaceslav Ioniță.

În studioul Sputnik Moldova, el a menționat că "Uniunea Europeană și ceilalți parteneri ai noștri internaționali vor ajuta Republica Moldova, chiar dacă până în prezent nu există rezultate privind „furtul miliardului”. Schimbările în acest sens ar putea să se întâmple în viitorul apropiat, în maximum o lună”. 

Expertul consideră că ajutorul poate veni nu numai din Occident, ci și din Est, ca gest de bunăvoință.

„Ajutorul partenerilor bilaterali poate veni chiar mai repede. Vorbesc despre țări precum România și Polonia. Și nu aș lăsa ajutorul Rusiei pe locul doi", a spus Ioniță.

Autoritățile ar trebui să dezvolte relații economice cu toată lumea, fără o înclinare spre o parte sau alta, spune analistul.

„Aș începe să duc discuții serioase cu Rusia, pentru că nu aș vrea ca noua guvernare să se opună Occidentului și Estului - suntem fie cu aceștia, fie cu ceilalți. Nu. Suntem cu toți cei care sunt cu Moldova”, a conchis expertul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Federația Rusă, UE, ajutor, Veaceslav Ioniță, expert economic
Tematic
Cum explică Ioniță participarea record la vot în diasporă


Загрузка...
Valută

Cursul valutar: Euro a crescut cu 40 de bani într-o săptămână

70
(reînnoit 18:25 04.12.2020)
Cursul valutar pentru zilele de weekend rămâne neschimbat în comparație cu ziua de vineri. Trebuie remarcat că în această săptămână euro s-a apreciat semnificativ.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că în zilele de weekend, 5 și 6 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,28 lei, un euro costă 20,95 lei, o hrivnă ucraineană – 61 de bani, un leu românesc - 4 lei și 30 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 23 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie

Astfel, în comparație cu ziua de luni, 30 noiembrie, un euro a crescut cu 40 de bani, leul românesc cu 8 bani, dolarul american - 4 bani, iar hrivna ucraineană și rubla rusească au câștigat câte un ban.

La unele case de schimb, euro a trecut încă joi pragul de 21 de lei. Expertul în economie Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că deprecierea leului ține mai mult de evoluțiile de pe piața valutară externă.

Și președintele în exercițiu, Igor Dodon, a comentat fluctuațiile valutare după alegerile prezidențiale. El a menționat că deprecierea este controlată. 

”Nu cred că deprecierea este legată de instabilitatea politică. Eu cred că acest lucru ține de anumite argumente economice. De fapt, demult trebuia ca leul să se deprecieze puțin”, a menționat Igor Dodon. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
curs valutar BNM, curs valutar pentur azi, Curs valutar, curs
Tematic
Curs valutar BNM: Euro continuă să crească în cotații
Curs valutar BNM pentru 22 noiembrie - cât costă euro și dolarul


Загрузка...