Guvern, imagine de arhivă

Autoritățile propun noi majorări de taxe. Vezi cine este vizat

409
(reînnoit 18:29 12.02.2018)
Proiectul de lege elaborat de Comisia Națională a Pieței Financiare va fi discutat de Guvern în cadrul ședinței din 14 februarie

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Comisia Națională a Pieței Financiare (CNFP) propune majorarea taxei pentru eliberarea licențelor la desfăşurarea activităţii de asigurare (reasigurare) sau activităţii de intermediere în asigurări şi/sau reasigurări.

Potrivit proiectului de lege, taxa pentru eliberarea licenţelor urmează a fi majorată de la 13 la 20 de mii de lei, iar cea pentru eliberarea copiilor autorizate — în cuantum de 10 la sută din taxa pentru eliberarea licenţei. 

"(1) Taxa de eliberare a licenţei pentru activitate de asigurare (reasigurare) este de 20 000 lei. (2) Taxa pentru eliberarea copiei autorizate de pe licenţă, pentru reperfectarea licenţei/copiei autorizate de pe aceasta, precum şi cea pentru eliberarea duplicatului licenţei/copiei autorizate de pe aceasta este în mărime de 10% din taxa pentru licenţă şi sunt nerambursabile în cazul în care asigurătorul(reasigurătorul) nu îşi începe activitatea sau încetează să funcţioneze. (3) Suma taxelor de licenţiere prevăzute în prezentul articol se varsă la bugetul autorităţii de supraveghere" este scris în proiectul de lege.

Autoritatea de supraveghere a asigurarilor subliniază că pe fundalul trendului ascendent al volumului de prime subscrise, majorarea taxelor este una nesemnificativă, respectiv impactul pentru titularii de licenţă nu este în niciun caz defavorabil.

Veste bună pentru moldovenii care muncesc sau au muncit în Italia>>

Totodată, proiectul de lege prevede cerinţe faţă de mărimea comisioanelor acordate intermediarilor în asigurări, concretizarea elementelor care se vor conţine în comisioanele de achiziţie, și asta pentru că la momentul actual asigurătorii şi-ar subestima riscurile operaţionale prin acordarea comisioanelor exagerate intermediarilor în asigurări.

Proiectul de lege urmează va fi discutat în cadrul ședinței de Guvern care va avea loc pe 14 februarie.

409
Tagurile:
autoritatile, vezi cine este vizat, majorari de taxe, taxei pentru eliberarea licentelor, cine este vizat, asigurare, CNFP
Tematic
Șeful unei companii de asigurări a fost condamnat la ani grei de pușcărie
Un şef de la una dintre cele mai mari companii de asigurări a ajuns în izolator
Cât se va reține din salariu în 2018 pentru asigurările sociale


Загрузка...