Afaceri, expoziție internațională de armament, foto de arhivă

Ministerul Justiției le-a promis oamenilor de afaceri mai puține presiuni

27
(reînnoit 19:04 31.10.2017)
Ministerul justiției își propune să reducă presiunea instituțiilor de forță asupra mediului de afaceri

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Ministerul Justiției a propus marți spre consultări publice un proiect de lege pentru modificarea mai multor articole ale Codurilor penal, de procedură penală, contravențional, Legii cu privire la controlul de stat și a celei cu privire la Serviciului de Informații și Securitate, scopul fiind minimalizarea abuzurilor autorităților statului și facilitarea activității oamenilor de afaceri.

Noile prevederi, potrivit serviciului de presă al Ministerului Justiției, vor interzice ridicarea documentelor, suporturilor de informație și a bunurilor utilizate în procesul economic, fără de care este imposibilă continuarea activității agenților economici. De asemenea, va fi introdus mecanismul de garanții financiare asupra acelora ce cad sub incidența sechestrării.

Ministerul Justiției a mai propus excluderea aplicării măsurilor de arest în cazul infracțiunilor economice pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea până la 5 ani. Agenților economici le va fi stabilit un mecanism de înlăturare benevolă a neconformităților, odată realizată fiind exclus caracterul penal al faptei.

Potrivit inițiativei, va fi revăzut locul și rolul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), astfel încât acesta să se concentreze pe acțiuni ce constituie amenințare pentru independentă, suveranitatea, unitatea, integritatea teritorială, ordinea constituțională, dezvoltarea democratică, securitatea internă, a statului, societății și cetățenilor, statalitatea Moldovei, vitalitatea și funcționarea stabilă a celor mai importante ramuri ale economiei naționale.

27
Tagurile:
Mediul de afaceri, Codul penal, Afaceri
Tematic
Un om de afaceri a fost reținut de ofițerii CNA
A fost reținut un cunoscut om de afaceri din Moldova
Premierul Pavel Filip a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din Moldova


Загрузка...