Tehnică agricolă, tehnologii

Moldova ar putea deveni producător de mașini agricole „no-till"

111
(reînnoit 18:41 30.10.2017)
Republica Moldova ar putea să devină producător de mașini agricole ultra moderne, datorită faptului că un investitor japonez intenționează să facă în țara noastră o investiție în acest domeniu

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că o companie japoneză specializată în producerea pieselor din oțel, Metal Products și Metal Products Europe, dorește să investească în Republica Moldova și să producă mașini agricole pentru plantarea după tehnologia avansată no-till (fără arat — n. red.).

Conducătorul companiei, Susumu Watanabe, s-a întâlnit cu viceministrul moldovean de resort, Vitalie Iurcu. Demnitarul moldovean a salutat intenția companiei japoneze și a menționat „că agricultura este un domeniu important al economiei noastre, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii este interesat de oferirea tuturor oportunităților pentru potențialii investitori și pentru acest domeniu", informează serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Vitalie Iurcu a mai spus că cooperarea bilaterală dintre Moldova și Japonia este în ascensiune, amintind că, recent, la Strășeni a fost deschisă o fabrică de producere a cablajului electric pentru automobile a companiei nipone Sumitomo, iar investiția în acest obiect este de 25 de milioane de dolari.

111
Tagurile:
no till, produs moldovenesc, Companii japoneze, investiție, Fabricat în Moldova, tehnologii, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Japonia
Tematic
Dodon a făcut un anunț important pentru agricultori: Iată ce va discuta cu Putin
Persoanele fizice care vând producție agricolă vor plăti o taxă mai mare la stat
De ce agricultorii moldoveni sunt săraci? Explicația economistului


Загрузка...