Viceprim-ministru, Ministru al Economiei și Infrastructurii Octavian Calmîc

Guvernarea vrea transforme Moldova într-un centru regional

91
(reînnoit 17:08 31.08.2017)
Ministrul moldovean al Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a făcut publice planurile actualei guvernări de la Chișinău privind perspectivele Republicii Moldova în economia regiunii

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Miercuri în cadrul unui mic dejun de afaceri cu membrii Asociației Investitorilor Străini (FIA), ministrul de resort, Octavian Calmîc, a vorbit și despre politicile, care urmează a fi implementate de autorități în domeniul politicii bugetar-fiscale, reformei regulatorii, armonizării legislației naționale, etc., scopul final al cărora constă în crearea unui mediu favorabil pentru activitatea agenților economici.

„Noi dorim să transformăm Republica Moldova într-o platformă atractivă pentru investiții, într-un centru regional, capabil să furnizeze produse și servicii de calitate atât pentru piața internă, cât și cea externă", a declarat ministrul.

El a mai spus că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru atragerea investițiilor în Republica Moldova, crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor.

Totodată, el a subliniat că „astăzi avem nevoie și de un suport din partea mediului de afaceri în promovarea acestor politici, a unei deschideri mai largi în procesul de identificare și soluționare a problemelor care apar în procesul de realizare a proiectelor investiționale sau de altă natură".

 

91
Tagurile:
Comerț, Investiții, centru de afceri, Regiune, ministerul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc
Tematic
Calmîc merge la discuții cu Rogozin
Ministrului Calmîc promite să facă mai uşoară viaţa antreprenorilor


Загрузка...