Deutsche Bank

Directorul Deutsche Bank: Pregătiți-vă pentru "cel mai rău efect al Brexit-ului"

158
Directorul executiv al Deutsche Bank, John Cryan, le-a spus angajaților că banca germană se pregătește pentru un Brexit catastrofal în care rolurile "se vor muta în mod inevitabil" de la Londra la Frankfurt.

CHIȘINĂU, 22 iul — Sputnik. John Cryan a declarat într-un anunț video din 11 iulie că banca admite efectul devastator pe care Brexitul îl va avea asupra economiei europene, potrivit Bloomberg News.

"Cel mai rău scenariu este întotdeauna probabil mai rău decât își pot imagina oamenii", a spus Cryan.

Deutsche Bank operează o filială în Regatul Unit, iar în timp ce Londra este unul dintre cele mai mari centre de investiții ale băncii, Cryan a declarat că va muta "marea majoritate" a bilanțului piețelor către Frankfurt. În consecință, unele roluri se vor schimba și ele.

"Există o grămadă de detalii care trebuie finalizate și convenite, în funcție de regulile și reglementările care vor fi. Vom încerca să minimalizăm riscurile pentru clienții noștri, dar în mod inevitabil rolurile vor trebui mutate sau cel puțin adăugate la Frankfurt", a spus directorul executiv al băncii germane.

Deutsche Bank a avertizat că ar putea fi forțată să transfere până la 4.000 de angajați din Regatul Unit în Uniunea Europeană, ca urmare a Brexit-ului.

Sylvie Matherat a declarat, la începutul acestui an, că cerințele clienților și presiunea autorităților de reglementare ar putea fi combinate pentru a forța aproape jumătate din cei 9.000 de angajații ai Deutsche Bank din Marea Britanie în UE.

Centrele financiare din întreaga Europă, printre care Frankfurt, Paris, Dublin și Luxemburg, se luptă pentru a atrage serviciile financiare care se deplasează din Londra ca rezultat al Brexit-ului.

Este posibil ca Marea Britanie să-și piardă drepturile de pașaport financiar, care permit băncilor din Regatul Unit să vândă produse și servicii clienților și piețelor financiare din întreaga UE.

Frankfurt este o destinație populară pentru multe companii internaționale care își aleg sediul post-Brexit. Trei creditori japonezi, Daiwa, Sumitomo Mitsui Financial Group și Nomura au confirmat în ultimele săptămâni că vor înființa noi sedii post-Brexit în Frankfurt.

158
Tagurile:
Brexit, Deutsche Bank, Uniunea Europeană, John Cryan, Frankfurt, Marea Britanie, germania
Tematic
Foștii administratori ai „Moldindconbank", sancţionaţi de Banca Națională
Valută

Euro se apreciază iar semnificativ: Iată cât valorează azi

116
(reînnoit 07:43 04.12.2020)
Leul continuă să piardă teren în fața la euro. Moneda unică europeană a crescut astăzi cu tocmai 15 bani, după ce ieri s-a apreciat cu 16 bani. Și-au întărit poziția și celelalte valute.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că vineri, 4 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,28 lei, un euro costă 20,95 lei, o hrivnă ucraineană – 61 de bani, un leu românesc - 4 lei și 30 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 23 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie

Astfel, euro s-a apreciat cu tocmai 15 bani, leul românesc a câștigat trei bani, dolarul american - doi bani, iar hrivna ucraineană și rubla rusească au crescut cu un ban în cotațiile oficiale.

 La unele case de schimb, euro a trecut încă ieri pragul de 21 de lei. Expertul în economie Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că deprecierea leului ține mai mult de evoluțiile de pe piața valutară externă.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
curs valutar BNM, curs valutar pentur azi, Curs valutar, curs
Tematic
Curs valutar BNM: Euro continuă să crească în cotații
Curs valutar BNM pentru 22 noiembrie - cât costă euro și dolarul


Загрузка...
Курс валют

Euro a trecut pragul de 21 de lei: Ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova

138
(reînnoit 10:49 04.12.2020)
Expertul economic Viorel Gîrbu a explicat care este cauza deprecierii leului în raport cu moneda unică europeană. În doar o zi euro s-a scumpit cu 16 bani.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a anunțat pentru ziua de astăzi un curs de 20,80 de lei pentru un euro. La casele de schimb valutar acesta este comercializat astăzi cu peste 21 de lei.

Am discutat cu expertul economic Viorel Gîrbu pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă de fapt pe piața valutară din Moldova. Potrivit lui, această depreciere a leului ține mai mult de evoluțiile de pe piața valutară externă și nu este una substanțială. El a precizat că este important ca această tendință să nu se mențină, iar deprecierea să nu fie una bruscă.

”Timp de 5 zile euro a ajuns de la 1.19 la 1.21 față de dolar și aceasta este explicația pentru ceea ce se întâmplă în Moldova, dar mai scade și leul fata de valutele de referință, aici presupun că este și dorința BNM. În ce măsură intervine BNM încă nu cunoaștem, datele apar mai târziu. Aceasta depreciere este una normală... Important e sa nu fie galopanta”, a precizat Gîrbu.

Precizăm că euro s-a apreciat cu tocmai 16 bani timp de o zi, leul românesc a câștigat patru bani, iar dolarul american a câștigat doar un ban. Hrivna ucraineană și rubla rusească au rămas la aceeași valoare.

Expertul precizează că fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

138
Tagurile:
piața valutară, Moldova, Euro
Tematic
Curs valutar BNM: Euro continuă să crească în cotații


Загрузка...
Protest

Ce crede Dodon despre protestele organizate la îndemnul Maiei Sandu

36
(reînnoit 10:38 04.12.2020)
Președintele Igor Dodon a răspuns astăzi la mai multe întrebări ale jurnaliștilor. Unul dintre subiecte ține de protestul organizat ieri.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Cei care au învins la alegerile prezidențiale din această toamnă încearcă să destabilizeze situația din țară. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul ediției de astăzi a Live-ului „Președintele Igor Dodon răspunde”. 

„Eu v-am spus că, în cazul în care voi învinge la alegerile prezidențiale, va exista conlucrare între Guvern, Parlament și Președinție. Tot atunci v-am preîntâmpinat că dacă va câștiga oponenta mea, cel mai probabil, va începe o perioadă de haos și destabilizare. Eu am pierdut alegerile, dar nu am scos lumea în stradă”, a declarat Dodon. 

Acesta mai spune că, cel mai probabil pe data de 10 decembrie, Curtea Constituțională va valida mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al țării, iar în acest caz nu vede sensul acestor proteste. Mai mult, Dodon o îndeamnă pe președinta aleasă să vină deja la Președinție și că este gata să-i transmită „ștafeta” și chiar să o susțină la îndeplinirea funcției. 

Președintele le-a atras atenția și deputaților care ieri au protestat în Parlament. 

„De ce ați distrus bunurile Parlamentului? Nu vă plac legile, discutați civilizat. Există o procedură foarte clară”, a mai precizat Igor Dodon. 

Șeful statului se arată nedumerit de îndemnul președintelui ales de a scoate oamenii în stradă, la protest, și în ziua de duminică. 

„Care este scopul, să mai fie câteva mii de cazuri de infectări cu COVID-19... Nimeni nu vă împiedică să vă îndepliniți obligațiunile. Dumneavoastră ați învins la alegerile prezidențiale. Poftim”, a spus președintele. 

Amintim că mai mulți cetățeni au ieșit ieri în stradă la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, pentru a protesta împotriva proiectului de lege înaintat de fracțiunea socialiștilor, care prevede trecerea SIS din subordinea Președinției către Parlament.

Majoritatea protestatarilor purtau măști, dar nu a fost respectată distanța socială. Mai mult, la manifestație s-au adunat peste 1000 de oameni, ceea ce este interzis la moment de Comisia Națională de Sănătate Publică, care a decretat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării până la 15 ianuarie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36
Tagurile:
protestele Maiei Sandu, Guvernul Sandu, Sandu, Igor Dodon


Загрузка...