Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip

În ce fel de stat a fost transformată Republica Moldova - declaraţia lui Filip

111
(reînnoit 11:51 16.10.2016)
Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că Republica Moldova a fost transformată dintr-un stat arogant și birocrat în unul care este partener al agentului economic.

CHIŞINĂU, 16 oct — Sputnik. Sâmbătă în cadrul ceremoniei de deschidere a fabricii de cablaje a companiei italiene,,La Triveneta Cavi Development" în parcul industrial din Strășeni, premierul moldovean Pavel Filip a declarat că guvernul munceşte pentru a face ţara mai atractivă pentru investiţii.

„Agentul economic este sursa primară a bunăstării populației. De aceea agentul economic trebuie tratat cu cea mai mare atenție și grijă. Am trecut de la statul arogant și birocrat la statul partener: respectul pentru agentul economic, respectul pentru investitor e așadar un principiu cheie începând cu 2016", a declarat Premierul, citat de serviciul de presă al Guvernului.

Filip a mai spus că îşi doreşte o Moldovă, în care oamenii să trăiască bine, de la Nord la Sud şi de la Est la Vest, fără disparităţi economice mari.

„Vreau să lucrăm împreună pentru a crea mai multe poluri de prosperitate, și în afara Chişinăului. Toate acțiunile Guvernului pe care le facem zi de zi au un singur scop — să atragem cât mai mulți investitori, locali şi străini, care să creeze cât mai multe locuri de muncă. Guvernul vrea sa fie partenerul sectorului privat în crearea de locuri de muncă și de prosperitate pentru cetățeni", a mai spus şeful Guvernului.

Fabrica nou lansată, notează serviciul de presă al executivului, va produce cablaje electrice de tensiune joasă și medie pentru telecomunicații, cabluri de semnalizare și de control, precum și produse pentru industria electrocasnicelor și grădinărit, care vor fi exportate la nivel global. Pentru construirea și amenajarea infrastructurii fabricii din Republica Moldova au fost investite 24 milioane de euro, dintre care 6,6 mln euro au fost oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

111
Tagurile:
Partener, Birocrat, Transformare, Stat, Oameni de afaceri, Investiţii, Pavel Filip
Tematic
Pavel Filip a îndemnat miniștrii să nu lupte pentru Președinție, ci pentru FMI


Загрузка...