Drapelele Federației Ruse și Republicii Moldova

Moldova roagă Rusia anuleze restricțiile comercial-economice

137
(reînnoit 11:21 29.07.2016)
O delegație constituită din reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai altor departamente ale RM a întreprins o vizită în capitala FR, în cadrul pregătirilor pentru ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

CHIȘINĂU, 29 iul — Sputnik. Agenția Națională pentru Securitatea Alimentelor (ANSA) a RM s-a adresat către colegii din Rusia cu rugămintea de a fi reluate livrările de produse agricole în FR. Discuțiile respective au avut loc în timpul vizitei delegației moldovenești la Moscova, a relatat pentru jurnaliști șeful ANSA, Gheorghe Gaberi.

„În curând vom începe culesul soiurile de prune medii și târzii. Planificăm să recoltăm 60 mii de tone. Tradițional, cea mai mare parte a prunelor erau exportate în Rusia. De acea ne propunem drept scop ca, până să înceapă culesul, majoritatea producătorilor a căror marfă corespunde condițiilor pentru export să obțină dreptul de a-și transporta fructele în FR", a declarat demnitarul.

Partea moldavă a transmis colegilor de la „Rosselhoznadzor" lista întreprinderilor care doresc să-și exporte producția în Rusia, precum și un pachet de documente care conține informația despre starea complexului agroindustrial din țară. Gaberi a comunicat că, pe parcursul ultimelor șase luni, Agenția Națională pentru Securitatea Alimentelor a efectuat evaluarea deplină a stării întreprinderilor agricole și a mărfurilor aflate în depozite. Potrivit șefului ANSA, acest lucru a fost întreprins pentru a-i convinge pe colegii ruși că în FR vor fi exportate produse fabricate în Moldova.

„Dacă nu vom reuși să soluționăm în viitorul apropiat problema reluării livrărilor, negocierile noastre vor deveni o investiție pentru următorul sezon agricol", a declarat Gaberi.

Totodată, acesta a subliniat că în timpul vizitei la Moscova delegația din RM a avut o întâlnire și cu reprezentanții „Rospotrebnadzor"-ului. Potrivit șefului ANSA,  partea moldavă este gata să propună conducerii acestei structuri lista fabricilor de vin și de conserve care de asemenea doresc să restabilească legăturile comerciale cu Federația Rusă.

Vizita la Moscova a delegației RM face parte din măsurile de pregătire înainte de ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse care va avea loc în septembrie anul curent.

137
Tagurile:
relații moldo-ruse, reluarea exporturilor, delegație, negocieri, Agenția Națională pentru Securitatea Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi, Rusia
Тема:
Moscova - Chişinău: 2016 ca timp al resetării (50)
Tematic
Motiv de mare optimism pentru importatori şi exportatori. Ce pregăteşte Guvernul
Rusia ar putea mări numărul posturilor de vămuire a producţiei moldoveneşti
Курс валют

Curs valutar BNM: Cât costă euro și dolarul la sfârșit de săptămână

88
(reînnoit 15:45 19.06.2021)
Cu cât poate fi cumpărat în weekend euro și dolarul - iată cursul valutar stabilit de BNM pentru acest sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. La cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei anunțat pentru ziua de vineri, care este valabil și în zilele de weekend, astăzi un euro va putea fi procurat cu 21.21 de lei, cu 25 de bani mai puțin față de ziua de joi. În schimb valoarea dolarului a crescut în ultima zi a săptămânii. De la 17.71 de lei cât a costat pe 17 iunie, la 17.78 lei. Neschimbată a rămas valoarea hrivnei ucrainene și a rublei rusești. Astfel, pentru o hrivnă vom scoate din buzunare 0.65 de bani, iar pentru o rublă - 0.24. Leul românesc s-a ieftinit și el cu 5 bani și costă 4.30 lei moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
weekend, curs valutar BNM, curs.md
Tematic
Pandemia ar putea să declanşeze o criză mondială a alimentelor mai ales în țările sărace
Deși economia este marcată de criză, numărul angajaților la Buget a crescut – expert


Загрузка...
Курс валют

Curs valutar BNM pentru 19 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul

144
(reînnoit 08:43 19.06.2021)
Cu cât poate fi cumpărat astăzi euro și dolarul - iată ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova la sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. La cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei anunțat pentru ziua de vineri, care este valabil și în zilele de weekend, astăzi un euro va putea fi procurat cu 21.21 de lei, cu 25 de bani mai puțin față de ziua de joi. În schimb valoarea dolarului a crescut în ultima zi a săptămânii. De la 17.71 de lei cât a costat pe 17 iunie, la 17.78 lei. Neschimbată a rămas valoarea hrivnei ucrainene și a rublei rusești. Astfel, pentru o hrivnă vom scoate din buzunare 0.65 de bani, iar pentru o rublă - 0.24. Leul românesc s-a ieftinit și el cu 5 bani și costă 4.30 lei moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

144
Tagurile:
dolar, euro, curs.md, curs valutar BNM
Tematic
Volodin: Rusia devine tot mai independentă față de dolar
Ţările din Asia-Pacific, pregătite să treacă la tranzacţii comerciale fără dolar


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

1057
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1057
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...