Ciocan, licitație

Pavel Filip ademenește investitorii, anunțând un nou val de privatizări

125
(reînnoit 17:04 20.07.2016)
Premierul moldovean, Pavel Filip, încearcă să convingă investitorii străini de faptul că Republica Moldova poate asigura condiții prielnice pentru mediul de afaceri.

CHIȘINĂU 20 iul – Sputnik. Șeful Guvernului moldovean, Pavel Filip, într-un comentariu pentru European Business Review,  încearcă să atragă interesul investitorilor străini, spunând că în cel mai apropiat timp Moldova va semna un nou acord cu FMI, iar autoritățile de la Chișinău vor demara un amplu program de privatizări.

”Pe această cale, vreau să înaintez tuturor investitorilor care sunt în căutarea de oportunități bune invitația de a analiza potențialul Republicii Moldova: în Chișinău nu avem doar o voință pro-europeană puternică, ci și o înțelegere mai aprofundată a modului în care statul poate crea condiții pentru ca mediul de afaceri să prospere. În această toamnă vom lansa un val de privatizări”, a menționat Filip, citat de moldova.org.

Recent, Agenţia Proprietăţii Publice a anunțat printr-un comunicat oficial despre organizarea unei noi runde de privatizări a proprietății publice de stat, care va avea loc în perioada 8 iulie – 23 septembrie 2016. Valoarea bunurilor scoase la privatizare este estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Printre cele mai cunoscute companii incluse în listă se numără: S.C. ”Gara de Nord”, S.A. ”Moldtelecom”, S.A. ”Tutun-CTC”, Î.S. Compania Aeriană „Air Moldova”, S. A. „Circul din Chişinău”, întreprinderi din subordinea AȘM, hotele și baze de odihnă.

În perioada 19 februarie – 8 aprilie statul a organizat deja o rundă de privatizări, din care a obținut aproximativ 260 milioane de lei. Printre bunurile vândute în prima rundă au fost magazinul ”Unic” și S.A.  ”Aeroport Catering”.

125
Tagurile:
Privatizare, FMI, Pavel Filip, Premier, Gara de Nord, Air Moldova, Tutun CTC, Guvernul Republicii Moldova, FMI
Tematic
Privatizarea a făcut distrugeri mai mari decât cele două războaie mondiale


Загрузка...