Euro, dolari, ruble, bancnote

Guvernul de la Chișinău scoate „Moldova" la vânzare

158
(reînnoit 16:14 01.07.2016)
O inițiativă a guvernului presupune perceperea unei taxe pentru utilizarea de către antreprenori a denumirilor oficiale sau istorice ale statului.

CHIȘINĂU, 1 iulie — Sputnik. Denumirile oficiale sau istorice ale statului vor putea fi utilizate de către agenții economici doar în schimbul unei taxe speciale. Cu o astfel de inițiativă a venit Ministerul Justiției, care încearcă în acest fel să reglementeze modul de utilizarea a titulaturilor statului, dar și să obțină venituri suplimentare la buget.

Ţigaretă
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

Proiectul presupune că pentru utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului ori a abrevierilor sau derivatelor denumirii oficiale sau istorice a statului în denumirea persoanei juridice se vor percepe 100 de mii de lei. Potrivit autorilor inițiativei, această sumă ar fi una „rezonabilă".

De asemenea, va fi interzisă utilizarea, fără un acord scris din partea consiliului local, a denumirilor oficiale sau istorice ale unităților teritorial-administrative.

Antreprenorii care nu au obținut permisiunea pentru utilizarea denumirii statului vor fi obligați să-și modifice titulatura în timp de 2 luni, în caz contrar, ar putea fi sancționați cu o amendă de la 200 la 400 unități convenționale.

158
Tagurile:
Denumire, Vânzare, Moldova, Guvern, Moldova
Tematic
Ministerul Economiei: ce se întâmplă cu leul moldovenesc

Загрузка...