Pavel Filip

Premierul pare decis elimine obligativitatea ştampilelor

96
(reînnoit 19:05 06.04.2016)
Prim-ministrul Pavel Filip a cerut să fie urgentate măsurile menite să conducă la anularea obligativităţii utilizării ştampilelor în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Pavel Filip a dispus iniţierea procedurii de eliminare a obligativităţii ştampilei. Discuţii în acest sens au avut loc miercuri la şedinţa Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip a propus relansarea iniţiativei privind eliminarea obligativităţii ştampilei pe contracte şi alte acte ale agenţilor economici, notează serviciul de presă al Guvernului.

În context, premierul i-a solicitat ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, să finalizeze în cel mai scurt timp procedura de pregătire a proiectului de lege cu privire la eliminarea obligativităţii ştampilei şi să îl prezinte pentru aprobare în şedinţa Guvernului şi, ulterior, Parlamentului.

„Sunt încrezut că de data aceasta vom avea susţinere și în Parlament, astfel încât să eliminăm acest rudiment, luând în considerare că trăim în epoca informaţională şi acum chiar nu mai prezintă un instrument de siguranţă contractele sau alte acte pe care se aplică această ştampilă”, a menţionat Pavel Filip.

Iniţiativa în cauză se înscrie în şirul de acţiuni privind realizarea obiectivului Guvernului cu privire la eliminarea constrângerilor existente asupra mediului de afaceri şi reducerea poverii administrative impuse antreprenorilor, a subliniat sursa citată.

96
Tagurile:
Ştampile, Pavel Filip, Anulare, Guvern
Tematic
Guvernul a abolit ştampilele în Moldova


Загрузка...